DOLIU. S-a stins din viață un fost primar al orașului Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4186 Vizualizări

DOLIU. S-a stins din viață un fost primar al orașului Luduș

Sorin Doru Teognosti s-a născut în ziua de 21 martie 1952 în orașul Luduș, acolo unde a urmat clasele primare și liceale, promoția 1971. Timp de trei ani după absolvire a fost încadrat la Cooperativa de Consum Luduș, după care, pentru o perioadă lungă de timp a fost directorul Clubului Muncitoresc al Fabricii de Zahăr Luduș.

După evenimentele din decembrie 1989, Sorin Doru Teognosti a fost ales în funcția de lider sindical al fabricii ludușene și al sindicaliștilor.

La alegerile locale pentru funcția de primar al orașului, a candidat ca independent și a fost ales primar pentru perioada 1996-2000. Într-o perioadă dificilă pentru economia națională, primarul ales a inițiat sau a continuat o serie de proiecte importante pentru oraș: continuarea canalizării străzilor din partea dreaptă a râului Mureș, reabilitarea rețelei termice în cartierul Gării, darea în folosință a pieței de zi, mutarea Bibliotecii orașului într-un sediu nou, inițierea proiectelor de realizare a blocurilor ANL, reabilitarea unor străzi, trotuare și parcări, atribuirea terenului pentru construirea Bisericii greco-catolice ”Sf. Petru”, amenajarea unui teren de sport în Parcul Tineretului, inaugurarea sediului Romtelecom.

În ultima perioadă de timp, problemele mari de sănătate l-au afectat în mod iremediabil, până la decesul care a survenit în 11 noiembrie 2022. Redacția cotidianului Zi de Zi exprimă condoleanțe soției, Otilia și fiului, Doru.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE