Home / Slider / FOTO: Percheziţii la persoane bănuite de braconaj cinegetic! Prejudiciul, estimat la 120.000 de euro!

FOTO: Percheziţii la persoane bănuite de braconaj cinegetic! Prejudiciul, estimat la 120.000 de euro!

Distribuie

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat joi, 15 februarie, nouă percheziții, în judeţele Mureş şi Sibiu, la locuinţele a şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a comercializa astfel de produse.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în urma perchezițiilor, au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o arma letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb şi căprior, carne de vânat, nouă cuțite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

„În urma administrării probatoriului, ieri, trei persoane au fost reținute, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale, al celor de investigare a criminalităţii economice, precum și al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale atât din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş cât şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 120.000 euro.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.