Bancuri din administraţie Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Bancuri din administraţie

12_21.jpg
Şedinţele CJ sau CL conţin şi momente tensionate dar şi momente hilare. Cele mai bune decizii se iau uneori după un banc bun. Cât gustaţi glumele rămâne să decideţi dvs. Lista completă o găsiţi pe paginile de internet ale instituţiilor, la secţiunea procese verbale de şedinţe…
Pe 28 ianuarie 2010 a fost prima şedinţă de CJ, cu chef de muncă dar şi de glume. ”Bună ziua doamnelor şi domnilor, bună ziua pentru invitaţii noştri, reprezentanţii mass-mediei, aparatul propriu şi doamnelor şi domnilor consilieri. Ne lipsesc trei colegi, doamna Ciotlăuş este la inaugurarea noii investiţii, spitalului Nova Vita care astăzi la ora 12 a fost inaugurat dar au multe proiecte şi programe astăzi încă de făcut aşa că nici nu ştiu dacă o să poată să participe, lipseşte încă un coleg de-al nostru care este la o altă şedinţă, domnul Cioban, da, şi lipseşte domnul Giurgea care… vine, vine, l-a luat apa”, a spus preşedintele Lokodi Edita, aluzie la numirea lui Teodor Giurgea ca şef al Direcţiei Apelor Mureş.
Culmea detaliilor

“Erzsike…, toată lumea să verifice telefoanele mobile, aveţi o secundă. Domnilor să trecem mai departe, până ce povestesc eu la acest proiect de hotărâre pentru care comisia economico-financiară iarăşi constat că nu a primit informaţii necesare, pentru că dacă ar fi primit informaţii necesare nu ajungea să voteze să se amâne acest punct de pe ordinea de zi. O să vă dau domnilor, acum, informaţiile pe care le consider eu că era lipsă de comunicare din partea executivului. Executivul dacă nu ştie despre ce este vorba, să invite specialiştii de la instituţiile la care se referă ordinea de zi. Domnul Nagy nu a fost prezent iar ceilalţi… nu ştiu, nu ştiu să vorbească, atunci. Deci domnilor, este vorba de o maşină primită de la Guvernul României… Giurgea deja dă din cap, ştie despre ce este vorba (consilierul ajunsese acum la şedinţă, n.r.), cu ani în urmă… de vreo 3 ani, o maşină de transport materiale din construcţii, de 40 de tone, pe care consiliul judeţean a primit-o din confiscări şi după aceea trecute în domeniul public. Noi tocmai treceam de la societatea noastră de drumuri spre licitaţie şi acolo nu am mai putut s-o folosim. Aveam maşina în proprietate şi ne gândeam ce să facem, să vindem… Trebuie să vă spun sincer că nu am îndrăznit să intrăm în vânzarea acestei maşini, că poate că era cea mai bună soluţie atunci, pentru că mă gândeam să nu fim după aceea acuzaţi că am primit ceva bun în proprietatea judeţului şi după aceea să vindem, atunci am hotărât să trecem în capitalul social al societăţii noastre pe acţiuni, Parcul Industrial. De când este acolo maşina, nu a fost folosită niciodată. Avem un bun care stă în curtea Parcului Industrial şi pe zi ce trece pierde din valoare. Nu poate să o folosească Parcul Industrial, că mi s-a spus că nu este economicos. Şi atunci am întrebat ce e de făcut? Este singura cale să o scoatem din capitalul social, să o vindem şi cu banii pe care îi primim pe această maşină să cumpărăm teren pentru Parcul Industrial, cât e… nu cumpărăm acuma nu ştiu cât… maşina asta atunci, era pe vremuri două miliarde, acum nu mai primi atâta pe ea”, aşa le-a explicat preşedintele Lokodi, metodic, consilierilor, ce se votează…

Cine-i de onoare…

În februarie CL a dezbătut modul în care se acordă titlurile de cetăţean de onoare. Cică ar trebui să avem şi o alee a acestor personalităţi… “Noi niciodată nu o să avem vot în unanimitate. Dacă urmăriţi de-a lungul anilor, au fost şi abţineri şi voturi împotrivă la aceste lucruri”, observa Ioan Sita. “Problema cu acordarea titlului de cetăţean de onoare este de interes general, care se poate dovedi pentru viitor şi o încercare, un exemplu dat pentru cetăţenii acestui oraş. Eu sunt sigur şi am credinţa că putem ajunge în anumite privinţe, cu privire la anumite personalităţi, la consens. Eu vă rog să vă răzgândiţi şi să fiţi de acord, aşa cum am crezut că aţi fost de acord în comisia aceasta”, a venit replica lui Peti Andras. “Vă propun ca regulamentul să-l faceţi un an de zile, să lucraţi la el şi anul acesta să nu propuneţi niciun Cetăţean de Onoare, şi va fi gestul care va duce sută la sută la consens. Vă dau o problemă care m-a plasat într-o oarecare dilemă. Am vrut la fac în Tîrgu-Mureş o alee cu platani, aleea Cetăţenilor de Onoare şi atunci să vă gândiţi că nu o să încapă toţi acolo. S-a şi exagerat cu cetăţenii de onoare în ultima perioadă. În momentul în care se respectă nişte criterii nu cred că unul va fi pentru sau contra, ci se va ajuge la consens şi unanimitate”, a cerut primarul Florea. “Eu cred în acest titlu şi dacă o colectivitate dă titlul acesta, atunci trebuie luat în serios. În 14 ani de zile cât am făcut parte din acest consiliu când am votat, am votat cu seriozitate. Nu aş dori, pentru că am avut anul trecut discuţiile pe care le-am avut, să creăm atmosfera că este o instituţie neserioasă instituţia cetăţeanului de onoare”, a conchis serios viceprimarul Csegzi Sandor. Dacă aveţi propuneri pentru 2011, sunaţi la Primărie…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE