Futsalul faultat de UDMR Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Futsalul faultat de UDMR

19_Bucuriefurata.jpgMeciul dintre primarul Florea şi consilierii maghiari a prins la mijloc echipa FC Transilvania

Reprezentanţii UDMR din Comisia de Buget a Primăriei au scăzut în mod ruşinos suma propusă în Bugetul rectificat pe 2005, pentru sprijinirea echipei de Futsal FC Trasilvania. De la 300 de milioane pe lună, cât a fost vorba iniţial, acum s-a ajuns la 100 de milioane. Tot atâta cât primeşte divizionara B de baschet, BC Mureş, grupare agreeată mai mult de udemeriştii din CL.

În proiectul rectificat al Bugetului Local pentru anul 2005 sunt prevăzute şi propuneri de sprijinire a două sporturi de performanţă. E vorba de baschet, sport cu tradiţie la Târgu Mureş, şi futsal, o ramură sportivă nouă (dacă facem abstracţie de faptul că în mare măsură e vorba despre fotbal), dar care a prins foarte bine. Cele două sporturi au ceva în comun, un amănunt esenţial. În urmă cu câţiva ani, când Herlitz Mobex evolua în prima divizie de baschet, Sala Polivalenată din Târgu Mureş se umplea cu spectatori, iar acum cei de la FC Transilvania reuşesc să adune aproape la fiecare meci în jur de 2000 de mureşeni. Este deja un argument suficient de solid pentru ca edilii oraşului să-şi dea girul pentru sprijinirea acestor două sporturi. Acest lucru nu înseamnă că altele nu ar avea nevoie de sprijin, dar dacă mai marii oraşului tot nu vor să dea bani şi pentru susţinerea altor echipe, măcar pe cele două mai sus amintite să le ajute.
Atât baschetul, cât şi futsalul sunt sporturi spectaculoase. BC Mureş evoluează în Divizia B, cu şanse de promovare în primul eşalon, în timp ce TC Transilvania luptă pentru supravieţuirea în primul eşalon. Dacă sprijinul municipalităţii ar fi venit ceva mai repede poate că nu s-ar fi ajuns aici, însă asta contează acum mai puţin. Important este ce vor face mureşenii în ultima parte a campionatului.
Dar să revenim…Conform proiectului de buget, FC Transilvania ar urma să primească, în urma realizării unui contract de asociere cu CL, suma de 2 miliarde de lei pe an, iar BC Mureş 1,2 miliarde. Se pare însă că ieri cei din Comisia de Buget au schimbat macazul. Conform unor surse demene de încredere, în şedinţa comisiei, reprezentanţii UDMR, Benedek Istvan şi Kolozsvari Zoltan au considerat că suma propusă pentru futsal este prea mare ?! De la 300 de milioane s-a trecut la 200, iar în cele din urmă au ajuns la concluzia că ajunge şi o sută de milioane. “Oricum echipa este pe ultimul loc şi îi ajunge şi atâta”, ar fi motivat în mod absurd udemeriştii. Asta în condiţiile în care la Deva Consiliul Local dă lunar 300 de milioane, cel din Constanţa 14 miliarde pe an , iar la Odorhei, datorită edililor se adună în jur de un miliard de lei pe lună.
Ţinând cont de faptul că echipa de baschet evoluează în Divizia B şi este sprijinită şi de Consiliul Judeţean, iar FC Transilvania joacă în prima divizie şi aduce peste 2000 de spectatori în Polivalentă, atitudinea celor din UDMR este
cel puţin ciudată. Să nu fim înţeleşi greşit. Nu avem nimic împotriva sprijinirii baschetului, ba chiar ne bucurăm că acest sport îşi revine, dar să faci discriminări din motive personale este descalificant.
În aceste circumstanţe este clar că domnii din UDMR nu fac altceva decât să-şi regleze conturile cu primarul Dorin Florea, victimă colaterală fiind în acest caz echipa de futsal.
E bine de ştiut că propunerea pentru sprijinirea echipei de futsal a venit dinspre partea română, în timp ce pentru baschet au militat mai mult cei din UDMR.
Pe de altă parte, primarul Dorin Florea, în calitatea lui de preşedinte de onoare a echipei FC Transilvania, ar fi putut să facă mai mult pentru echipă. Ar fi putut să adune în jurul grupării mureşene firme care să ajute echipa şi astfel să nu stea la cheremul consilierilor ddin UDMR.
Şi mai e ceva e ceva. În urmă cu un an, în Consiliul Local se aproba sprijinirea echipei de fotbal ASA cu câteva miliarde de lei. S-a votat, dar nu s-a dat. Spre binele sportului târgumureşean, sperăm că de acestă dată edilii oraşului nu vor ridica mâinile de pomană.
Florin MARCEL

"Din punctul nostru de vedere, este vorba de o relaţie reciproc avantajoasă. Noi avem nevoie de sprijinul municipalităţii, dar prin intermediul publicului şi al meciurilor televizate facem o bună propagandă oraşului, Primăriei. În plus, Consiliul Local ne ajută să le oferim oamenilor spectacol. Iar mureşenii au foarte puţine posibilităţi în acest sens." Luca Teodor, preşedinte FC Transilvania

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE