FOTO: Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Irineu la Biserica ”Învierea Domnului” din Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 896 Vizualizări

FOTO: Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Irineu la Biserica ”Învierea Domnului” din Târgu Mureș

Luni, 6 mai 2024, în a doua zi a slăvitului Praznic al Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în municipiul Târgu Mureș. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor Vladimirescu, situat în extremitatea estică a orașului.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele protopop Răzvan Șulea, preot al parohiei Târgu Mureș – „Sfinții Români”, părintele Ciprian Citirigă, păstor al parohiei Târgu Mureș VII, sector 2, și părintele Iuliu Oprea, preot al parohiei Târgu Mureș VII.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre nostru a spus: „Moartea este granița la care ne așteaptă Domnul vieții, Singurul Care are nemurirea și Care a pus toate făpturile Sale sub legea devenirii și a morții. Moartea este un paște eliberator, o trecere fericită de la această viață știrbită, coruptibilă și efemeră la o viață superioară care nu cunoaște plânsul, eșecul și moartea. Învierea lui Hristos a abolit definitiv sclavia morții. Din acel moment epocal al istoriei, noi putem cânta cu entuziasm: «Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure că a înviat Hristos, Bucuria cea veșnică»”.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE