CL Reghin bagă pumnul în gura presei! Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

CL Reghin bagă pumnul în gura presei!

După ce preşedinta Consiliului Judeţean, Lokodi Emoke, a ameninţat că va interzice accesul jurnaliştilor la şedinţele comisiilor, motivând că se simte vânată de paparazzi, consilierii locali din Reghin prind şi ei curaj în a băga pumnul în gura presei. Chiar dacă până acum relaţia dintre media şi instituţie a fost una civilizată şi fără nici un fel de probleme.
Urmând bunul exemplu al preşedintelui CJ, consilierul liberal Lucia Bucin a afirmat în cadrul ultimei şedinţe a CL Reghin că nu mai este de acord sa fie filmată, deoarece trebuie să îşi controleze mişcările şi nu se poate desfăşura în voie. Ulterior, jurnaliştii au fost daţi afară de la Şedinţa Extraordinară a Consiliului, sub pretextul că cele discutate sunt secrete de serviciu. Tema ce urma a fi dezbătută era proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL Nr. 23/2004, privind aprobarea Organigramei şi a Statului de Funcţiuni al aparatului de spacialitate a Primăriei Reghin, precum şi mutarea Serviciului de Evidenţă a Populaţiei în incinta primăriei.
Ţinem să le reamintim consilierilor reghineni că, în virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice, presa are acces la datele privind numărul de personal şi spaţiul unei instituţii, secret fiind însă regulamentul de ordine interioară.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE