Ninge iarna iar Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Ninge iarna iar

39_cap.jpgIarna nu-i ca vara. Iarna ninge şi autorităţile judeţene ar trebui, teoretic, să facă faţă situaţiei, să aibă grijă ca circulaţia să se desfăşoare normal, ca oamenii din sate să nu rămână izolaţi. Ca un blestem, indiferent de cine este la putere, fiecare ninsoare devine un calvar şi o ocazie pentru autorităţi de a arunca vina unii pe alţii, de a-şi plăti poliţe politice, de a demonstra că ceilalţi sunt incompetenţi. Cei care au de suferit sunt oamenii simpli pe care nu-i interesează nici coloratura politică a unora, nici interesele economice care se ascund în spatele unor banale operaţii de dezăpezire.
Timp de trei zile localităţi de pe valea superioară a Mureşului au fost izolate. Primarul zice că a sunat la judeţ şi a fost plimbat de la un şef la altul.
“Cei de la Comandament sunt pe nicăieri. I-am anunţat de situaţie, dar nu şi-au făcut nici măcar datoria de a elibera drumul judeţean, ce să mai aşteptăm?! Drumul judeţean este accesibil, la fel şi drumurile forestiere. Noi le-am curăţat pe toate, cu un utilaj al comunei şi ajutorul de la săteni. Mai există zone izolate, unde nu a mai ajuns nimeni de trei zile. Nu ştim nimic despre oamenii aceia. Astăzi încercăm să eliberăm toate drumurile. Nu avem probleme cu energia electrică”, ne-a declarat ieri Dan Vasile Dumitru, primarul din Ibăneşti.
Şeful de cabinet al prefectului, Marius Ichim, a declarat cu candoare că el a aflat despre această situaţie de abia ieri, din presă, deoarece pe ei nu-i anunţă nimeni. El mai susţine că dezăpezirea intră în atribuţiile Consiliului Judeţean (asta în condiţiile în care prefectul este şeful Comandamentului Teritorial de Apărare împotriva Dezastrelor) şi ne-a sugerat să-l întrebăm pe vicele Frătean cum stă treaba.
Acesta, la fel de arogant ca pe vremea când PSD era la putere ne-a răspuns în stilu-i caracteristic. “Sunt trei categorii mari de drumuri: europene, naţionale şi judeţene. Nu cred că a sunat vreun primar şi nu au sosit utilajele. Să mă sune pe mine personal. Nu ştiu ce aţi înţeles dumneavoastră”, a spus vicepreşedintele CJ, vizibil iritat că am îndrăznit să-l deranjăm dintr-o şedinţă. Şedinţă care nu ştim unde avea loc, deoarece secretara ne-a spus că este pe teren.
După bâlbâielile iniţiale, şeful de cabinet al prefectului a revenit cu o explicaţie, cam de neînţeles, dar din care am dedus că primarii sunt vinovaţi. Dacă mai zicea că e de vină natura pentru că ninge iarna, era cea mai tare explicaţie, care l-ar fi pus pe prefect într-o postură cât se poate de proastă.
La închiderea ediţiei: Şeful de cabinet al prefectului, Marius Ichim, ne-a declarat că a plecat la Ibăneşti cu o lopată să dezăpezească locurile unde nu pot pătrunde utilajele.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE