Juniorii, băgaţi în seamă de FRF Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Juniorii, băgaţi în seamă de FRF

74_sport.gifCei care conduc destinele fotbalului românesc s-au trezit

Alertată de lipsa juniorilor de valoare, şi pentru a compensa sistemul competiţional sărac, Federaţia Română de Fotbal a pus la cale mai multe competiţii menite să revigoreze activitatea fotbalistică la nivel de copii şi juniori.

Sistemul competiţional “primăvară-toamnă” instituit la nivelul competiţiilor de juniori a micşorat serios perioada în care viitori fotbalişti evoluează în meciuri oficiale. Ca să remedieze această situaţie, Federaţia Română de Fotbal a organizat mai multe competiţii, care se vor derula începând din luna martie. Şi echipele mureşene vor fi prinse în aceste întreceri. Unele dintre ele sunt puse la cale în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Cel mai repede, pe 27 martie, va începe “Cupa Departamentului Copii şi Juniori”. Aceasta se va desfăşura pe două categorii: Categoria A – jucători născuţi în 1986, 1987 şi 1988; Categoria B – jucători născuţi în 1989, 1990 şi 1991. La competiţie poate participa orice echipă care este afiliată la Federaţia Română de Fotbal. Cluburile care vor participa la acestă întrecere trebuie să îndeplinească unele obligaţii: să aibă antrenori posesori ai licenţei B, să respecte prevederile ROAF şi deciziile luate de comisile FRF, să aibă un teren omologat de FRF sau să închirieze unul pe perioada desfăşurării competiţiei, să transmită la Compartimentul de Copii şi Juniori, din cadrul federaţiei datele solicitate prin formularul de înscriere, până la data de 25 februarie 2005.
Întrecerea se va desfăşura după următorul sistem: Etapa I – jocuri în serii, în perioada 27 martie – 22 mai; Etapa a II – a – turnee semifinale, în perioada 22-29 mai; Etapa a III-a – turneu final, în perioada 5-12 iunie.
Componenţa seriilor şi programul de disputare vor fi anunţate în 10 martie.

Campionatul liceelor şi pentru fete

Tot pentru dezvoltarea fotbalului la nivel de copii şi juniori, în planurile FRF există şi Campionatul Naţional al Liceelor. Faza zonală a întrecerii va avea loc în perioada 15-17 aprilie, pentru băieţi, şi 22-24 aprilie, pentru fete. Judeţul Mureş va face parte din seria a VI-a, alături de câştigătoarele judeţelor Covasna, Cluj, Harghita, Braşov, Sibiu şi Cluj. Meciurile zonei a VI-a vor avea loc în judeţul Mureş.
O altă competiţie în care vor fi prinşi micii fotbalişti (învăţământul primar) este “Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar”. E vorba despre o competiţie pe teren redus, adică un fel de minifotbal. Etapa de zonă va avea loc în perioada 29-30 aprilie, în judeţul Mureş, pentru echipele din mediul urban şi rural. Vor intra în competiţie câştigătoarele judeţelor Covasna, Cluj, Harghita, Sibiu şi Mureş. Etapa finală a întrecerii echipelor din mediul urban va avea loc în perioada 9-12 iunie 2005, la Giurgiu, iar pentru formaţiile din mediul rural finala este programată în Bacău.
Nici elevii de gimnaziu (clasele 5-8) nu sunt uitaţi. Copiii din clasele 1-8 vor fi angrenaţi într-o întrecere de fotbal pe teren redus. Etapa de zonă a competiţiei va avea loc în perioada 8-10 aprilie, în judeţul Covasna. Vor participa câştigătoarele judeţelor: Cluj, Braşov, Hargita, Covasna, Mureş şi Sibiu. Finala va avea loc în perioada 5-8 iunie la Slatina.
Elevii din învăţământul licel şi profesional vor avea la rândul lor o competiţe fotbalistică pe teren redus. Etapa zonală a acestei întreceri va avea loc în perioada 22-24 aprilie, în Braşov, pentru mediul urban şi în aceeaşi periodă se va desfăşura în judeţul Mureş turneul zonal pentru echipele ce provin din mediul rural. Faza finală a competiţiei va avea loc în zilele de 19,20, 21 şi 22 mai, la Cluj Napoca, pentru urban şi în perioada 26-29 mai, la Alexandria, pentru rural.
Aceste competiţii vor fi completate şi cu altele, cum ar fi Cupa Regiunilor (20 martie-29 mai), la care vor articipa echipe din regiunile Moldova, Ardeal, Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea şi selecţionata municipiului Bucureşti.
Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE