O nouă modă: păsărica cu clasă Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 2336 Vizualizări

O nouă modă: păsărica cu clasă

143_12-tunsori.gifEste omenesc să întorci capul pe stradă când vezi ceva ce-ţi place sau te surprinde, fie ea o ţinută, o pălărie, o coafură ciudată sau o culoare de păr ieşită din tipar. Fiecare îşi doreşte, mai mult sau mai puţin, să atragă privirile celor din jur, dar nu prin ridicol, ci prin frumuseţe.
Moda care a revoluţionat piaţa în materie de look este coafura intimă.

Tot mai mulţi mureşeni doresc să îşi impresioneze partenerul cu o coafură pubiană. Cu sau fără păr, de cele mai multe ori o asemenea schimbare de look, chiar dacă destinată unui cerc restrâns de persoane, va stârni discuţii controversate sau aplauze. Oricum, realizatoarea va primi nota zece pentru proba artistică, deoarece indiferent de modelul ales, cosmeticiana trebuie să fie minuţioasă, îndemânatică şi extrem de atentă. Îndrazneţele din Mureş, fără să clipească, aleg pentru zona delicată o tunsoare cu clasă: steluţe, piramide, cercuri, linii, lacrimi sau semne de punctuaţie. Cei care vor să îşi impresioneze partenerul aleg iniţialele acestora. Pentru a fi artă în adevăratul sens al cuvântului, părul (cât a mai rămas din el) se vopseşte în culori cât mai vii şi trăznite. Există mai multe etape pe care doritorii trebuie să le treacă. Acestea sunt simple. La salonul Vogue de pe strada Bolyai, totul merge ca pe roate, asta pentru că esteticiana, Adriana Graur, a devenit deja expertă în meseria ei.

Experta

După nenumărate cursuri de perfecţionare în Ungaria şi practică în America, a ajuns să lucreze fără şablon, pentru că şi-a format deja mâna. Primul pas este dezinfectarea zonei intime, tunderea părului, şi mai apoi epilare. Următoarea etapă este o nouă dezinfectare, făcută de data aceasta cu un aparat special. Aparatul are menirea de a închide porii. “Când firul este smuls, porul rămâne gol şi acel loc se poate infecta. Aparatul trebuie să închidă porii, pentru ca să nu se formeze un comedon (punct negru). Acest lucru trebuie făcut şi la pensat”, explică Adriana. Ultimul pas este aplicarea pudrei care opreşte sângerarea (unde este cazul) şi opreşte transpiraţia.

Şabloane pentru o frizură şic

De obicei, pentru ca frizura să fie perfectă, se folosesc şabloane. În jurul şablonului se epilează, iar după dezlipire părul rămas se taie cât mai scurt, pentru ca noua coafură să iasă în evidenţă şi să poată fi admirată în toată splendoarea ei. Mulţi clienţi doresc să îşi schimbe culoarea părului pubian, de cele mai multe ori preferă roşu, culoarea pasiunii. Una dintre cele mai colorate coafuri pe care le-a făcut Adriana a fost un curcubeu în nuanţe de la roşu la maro deschis. “A ieşit absolut superb, din nefericire nu mi-a permis să îi fac o poză şi îmi pare rău. Oricum, ţine de intimitatea fiecăruia şi nu am insistat” a declarat ea dezamăgită. Pentru a ieşi o culoare trăznită, părul este în prealabil decolorat cu o pudră care nu irită pielea. De multe ori clienţii renunţă la roşu “Ferrari” sau portocaliu şi se mulţumesc cu blond platinat sau cenuşiu.

Cudăţeniile modei (?)

Mulţi clienţi vin cu idei noi, care mai de care mai şocante. Poate cea mai interesantă dorinţă şi provocatoare, totodată, a fost cea a unui bărbat care a vrut să îşi tundă părul pubian în formă de, surpriză: organ feminin. Astfel, domnul dorea o “păsărică” în loc de “cocoşel”. Totuşi, cel mai des este cerută epilarea totală.
“Implică multe riscuri fiecare epilare, fie ea cu formă sau fără formă, mai ales că zona este cea mai sensibilă şi delicată”, spune Adriana. Pentru a nu se ajunge la infecţii, se folosesc mănuşi sterile şi chiloţi de unică folosinţă, asta pentru cei mai pudici, deoarece se lucrează mult mai uşor fără chiloţi.
Preţul unei coafuri cu model este de 200 de mii lei. Fără, doar o sută.
E ieftin în comparaţie cu atenţia deosebită pe care o necesită. “Coafura este apreciată de partener şi clienţii vin şi a doua oară”, spune esteticiana, care-i şfătuieşte pe mureşeni să reninţe la inhibiţii şi la teamă, pentru că epilarea are şi raţiuni de igienă intimă, nu doar estetice.

Cadoul perfect

Adriana spune că de când face acest lucru, cele mai multe cereri sunt în preajma Crăciunului sau de Valentine’s Day. “Sunt persoane care vor să facă un cadou deosebit partenerului sau partenerei, şi atunci vin la mine. O inimioară roşie sau orice alt model drăguţ este apreciat şi, probabil, recompensat pe măsură”.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE