“Fereastră spre Dumnezeu” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

“Fereastră spre Dumnezeu”

150_1-capu-la-ziar.gifIeri, în prezenţa nunţiaturii papale Jean-Claude Perisset, ambasadorul Statului Vatican, s-a pus piatra de temelie a primei mănăstiri catolice din România * Construirea Mănăstirii Carmelitane de la Sângeorgiu de Mureş este un semn de normalitate, în situaţia în care catolicismul a fost interzis la noi aproape o jumătate de secol * Ambasadorul Vaticanului a reafirmat ideea unificării între ortodocşi şi catolici, pentru a forma o singură Biserică Creştină, apreciind că “o mânăstire este ca o fereastră către Dumnezeu, este un semn vizibil de creştinătate, un loc destinat rugăciunii”, indiferent de ce rit ar fi ea

Ceremonia a început la Biserica Romano-Catolică din Sângeorgiu de Mureş, unde a avut loc slujba religioasă, la care au asistat atât invitaţii speciali ai evenimentului, cât şi localnicii, încântaţi de viitoarea mănăstire.
Întreg alaiul s-a deplasat apoi către locul unde va fi construită Mânăstirea Carmelitană. Ceremonia a fost onorată de nunţiatura papală Jean-Claude Perisset, ambasadorul Statului Papal în România. Acesta a rostit o rugăciune în limba latină, după care a continuat în italiană, exprimându-şi bucuria în legătură această realizare a Bisericii Catolice. “Religia militează ca Dumnezeu să fie cu noi. Mânăstirea este ca o fereastră către Dumnezeu, este un semn vizibil de creştinătate, un loc destinat rugăciunii şi mă bucur că s-a construit şi în România o mânăstire Carmelitană”, a continuat ambasadorul, într-o română excelentă. Cu privire la unificare Bisericii Catolice şi Ortodoxe, nunţiatura sa a precizat că “Vaticanul doreşte să existe o singură Biserică Creştină, cu diverse rituri, dar să fim cu adevărat împreună”. La ceremonie au participat mai mulţi localnici, care au străbătut drumul de 2 kilometri din Sângeorgiu de Mureş cu autobuzele. Aceştia au cântat şi s-au rugat alături de preoţi, apoi au aplaudat iniţiativa construirii mânăstirii în acel loc: “Mă bucur foarte mult. De asta am şi venit aici. Şi preotul de la Vatican a vorbit atât de frumos. În plus, locul este foarte frumos şi este aproape de noi”, a mărturisit una dintre bătrânele prezente la aşezarea pietrei de temelie. După ce toate formalităţile au fost încheiate, cei prezenţi au fost invitaţi să servească palincă, ceai şi cozonac şi s-au împărţit iconiţe cu Papa Ioan Paul al II-lea. De aemenea, cei prezenţi s-au rugat şi pentru sănătatea Sfântului Părinte.
Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE