Sorin Moldovan, la un pas de libertate Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 90 Vizualizări

Sorin Moldovan, la un pas de libertate

151_3-finantisti.gifDupă cum precizam în numărul nostru de ieri, joi a început procesul a trei dintre finanţiştii denunţaţi de omul de afaceri Codo Robert Sandor pentru luare de mită. Până la închiderea ediţiei, vă informasem că excepţiile invocate de avocaţii celor trei inculpaţi – Cristian Florea, Claudiu Hadăr şi Sorin Moldovan – trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie – fuseseră respinse de completul de judecată format din judecătorii Emanuela Hurdugaci şi Adorjani Erzsebet. După pronunţarea asupra excepţiilor, instanţa era pe punctul de a da citire rechizitoriului, când Vasile Ghere, apărătorul lui Cristian Florea, a solicitat conexarea acestui dosar – 4/P/2005 cu dosarul nr. 4977/2004, avându-i ca inculpaţi pe alţi doi inspectori din Finanţe – Adrian Boilă şi Eugen Negru, acuzaţi tot de luare de mită şi tot în urma unui denunţ a lui Codo Robert. Avocatul şi-a întemeiat cererea pe prevederile art. 42, lit.a şi d din Codul de procedură penală, dar şi pe faptul că în dosarul înaintat instanţei anul trecut s-a depus o astfel de cerere. Apărătorii lui Sorin Moldovan şi Claudiu Hadăr nu au avut nici o obiecţie, astfel că completul s-a văzut nevoit să se retragă din nou pentru deliberări. După două ore, cei doi judecători au hotărât să lase la latitudinea primei instanţe sesizate să se pronunţe asupra cererii de conexare. Astfel, şedinţa de judecată a fost amânată pentru luna viitoare, când urmează să se dea citire şi rechizitoriului întocmit de către PNA.
Până atunci, avocaţii lui Sorin Moldovan – Vasile Costea şi Ciprian Pop şi-au trecut ieri în cont o victorie în faţă procurorilor anticorupţie, reuşind să-l convingă pe judecător că ex-finanţistul nu reprezintă pericol social şi poate fi eliberat din arest cu precizarea că nu poate părăsi localitatea.
Până la închiderea ediţiei nu am aflat dacă PNA a declarat recurs împotriva acestei soluţii, dar presupunem că acesta a fost înaintat după cum reprezentanţii instituţiei ne-au obişnuit şi mai ales în condiţiile în care mandatul de arestare preventivă al lui Sorin Moldovan expiră duminică.
Despre aşa-zisul dosar de corupţie al PNA vom reveni. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE