UCM critică UDMR Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

UCM critică UDMR

Liderii Uniunii Civice Maghiare critică UDMR pentru că nu vrea să depună proiectul elaborat de Consiliul Naţional al Secuilor privind autonomia şi susţin că Uniunea induce în eroare comunitatea maghiară. Preşedintele Uniunii Civice Maghiare Covasna, Gazda Zoltan, s-a declarat "consternat" de declaraţia deputatului UDMR Marton Arpad, care a spus că Uniunea va depune în Parlament propriul proiect privind autonomia, ci nu pe cel al Consiliului Naţional Secuiesc.

"În urmă cu 12 ani, acest proiect a fost însuşit şi de UDMR, iar acum vrea să elaboreze un nou proiect, probabil unul care nu va fi eficace”, a spus Gazda. Liderul UCM Covasna vrea să ştie ce a făcut UDMR în ultimii 15 ani, dat fiind că acum vrea să organizeze conferinţe, forumuri despre autonomie şi dacă doar acum îşi propune să elaboreze un proiect de lege legat de autonomie, în condiţiile în care problema cea mai urgentă a Secuimii este obţinerea autonomiei teritoriale.
În opinia lui Gazda, legea minorităţilor naţionale şi dezvoltarea autonomiei culturale nu va duce niciodată la autonomia teritorială. "Prin acest mod se încearcă inducerea în eroare a comunităţii maghiare, cum a făcut (UDMR – n.r.) şi cu promisiunile uitate deja, făcute în campania electorală”, a declarat Gazda. (O.K.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE