Rezultate bune la olimpiade Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Rezultate bune la olimpiade

Sfârşitul lunii februarie reprezintă perioada finalizării fazelor judeţene ale concursurilor şi olimpiadelor şcolare. Pe 12 februarie s-au desfăşurat fazele judeţene ale Concursului de Limba şi Literatura Română “Mihai Eminescu” şi Olimpiadei de Chimie la clasele VIII-XII.
La faza judeţeană a concursului de chimie au participat 142 de elevi, cei mai mulţi din clasele a IX-a (40) şi a VIII-a (38). De asemenea, au concurat 18 elevi ai claselor a X-a, 26 elevi din clasa a XI-a şi 20 de elevi ai claselor a XII-a. “Vom avea şase concurenţi care vor merge la faza naţională. Deja au început pregătirea pentru proba practică la Colegiul Unirea, iar pentru proba teoretică fiecare profesor se va ocupa de fiecare elev în parte. Vor fi reprezentate oraşele Târnăveni, Reghin, Sărmaş şi Târgu Mureş”, ne-a declarat Lavinia Mureşan, inspector şcolar chimie în cadrul IŞJ Mureş. Etapa naţională a Olimpiadei de Chimie va avea loc la Constanţa, între 27 martie şi 2 aprilie.
Faza judeţeană a Concursului de Limba şi Literatura Română “Mihai Eminescu” a deschis calea de a merge la etapa naţională pentru 12 elevi dintre cei 350 de elevi participanţi. “Subiectele au avut un grad de dificultate sporită, poate de aceea nu au fost chiar pe gustul copiilor. Ca timp de lucru şi volumul cantitativ s-au depăşit baremele obişnuite. Vom avea 12 reprezentanţi la faza naţională, primii doi clasaţi la fiecare categorie. Mâine (n.r astăzi), profesorii vor începe pregătirea pentru faza naţională”, ne-a declarat Letiţia Iacob, inspector de specialitate în cadrul IŞJ Mureş. Faza naţională a Concursului de Limba şi Literatura Română va fi găzduită de Botoşani, între 22 şi 26 martie.
Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE