HP începe anul în creştere Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

HP începe anul în creştere

HP a anunţat rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru financiar încheiat pe 31 ianuarie 2005. Venitul din acest trimestru a fost de 21,5 mld. USD, reprezentând o creştere cu 10% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

Profitul operaţional non-GAAP a fost de 1,3 mld. USD. Profitul per acţiune non-GAAP diminuat a fost de 0,37 USD, reprezentând o creştere de 6% faţă de 0,35 USD, în acelaşi trimestru al anului trecut. Profitul per acţiune non-GAAP diminuat şi profitul net non-GAAP reflectă o ajustare de 135 milioane USD în urma achitării taxelor, echivalentă cu 0,05 USD per acţiune diminuată. Profitul operaţional GAAP din acest trimestru a fost de 1,2 mld. USD. Profitul GAAP diminuat per acţiune a fost de 0,32 USD pe acţiune, cu 7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe 21 ianuarie 2005, HP a anunţat că a clarificat toate aspectele privind patentele aflate în litigiu cu compania Intergraph. Această înţelegere a determinat în primul trimestru al anului 2005 o diminuare a preţului per acţiune GAAP şi non-GAAP de aproximativ 0,03 USD.

HP a beneficiat în timpul trimestrului de o reducere a taxei non-GAAP de 13,3%, care reflectă impactul taxei conform înţelegerii cu Intergraph.

„HP a avut un prim trimestru solid, ca urmare a unei creşteri importante şi a profitului obţinut de Departamentul de Sisteme Personale, creşterii majore a venitului unităţii de Servicii şi cash flow-ului operaţional de 1,6 mld. USD”, spune Robert Wayman, director executiv şi director financiar al HP.

„Cu toate că înregistrăm în continuare progrese în activităţile noastre în creştere, există încă multe de făcut pentru îmbunătăţirea profitabilităţii. în timp ce consiliul de administraţie caută un nou director executiv, echipa noastră de management urmăreşte îmbunătăţirea execuţiei în sprijinul clienţilor, creşterea gradului de competitivitate şi îmbunătăţirea profitului acţionarilor”, spune Wayman.

Faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, venitul obţinut în primul trimestru al anului 2005 în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa a crescut cu 12%, ajungând la 9,3 mld. USD, pe continentele americane a crescut cu 6%, ajungând la 8,9 mld. USD, iar în Asia Pacific/Japonia a crescut cu 15%, ajungând la 3,3 mld. USD. Pe baze consolidate, după ajustarea efectelor valutare, venitul obţinut în primul trimestru al anului 2005 a crescut cu 5% comparativ cu anul trecut.
Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE