Permisul de condus calculatoare Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Permisul de condus calculatoare

481_permisde.gifOpt unităţi şcolare din judeţul Mureş vor fi acreditate pentru a oferi elevilor certificarea aptitudinilor de operare pe calculator. Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit
program de certificare a acestor aptitudini. Centrele vor funcţiona în Târgu Mureş, Sighişoara şi Reghin.

Încă din 3 aprilie 2004, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi reprezentanţa ECDL România au încheiat un acord de colaborare care prevedea acreditarea gratuită a 200 de licee din toată ţara, pentru a putea oferi aceste certificate europene. Odată cu începerea anului şcolar, pe 15 septembrie 2004 a fost reluat programul „Cele mai bune 200 de licee din ţară – Centre Acreditate ECDL", prin care profesorii vor fi certificaţi şi vor putea pregăti elevii în vederea susţinerii examenelor pentru obţinerea "permisului de conducere" a unui calculator.
Centrele acreditate în judeţul Mureş vor funcţiona în cadrul Colegiului Naţional Unirea, Colegiului Naţional Papiu, Liceului Teoretic "Bolyai Farkas", Grupului Şcolar Electromureş şi Grupului Şcolar "Constantin Brâncuşi". Pentru elevii din Sighişoara a fost ales Colegiul Naţional "Mircea Eliade", cei din Târnăveni au la dispoziţie Grupul Şcolar "Andrei Bârsianu" iar la Reghin un centru ECDL va funcţiona la Grupul Şcolar "Petru Maior".

Foarte util pentru elevi

Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator, recunoscut la nivel internaţional în peste 135 de ţări. ECDL este pentru domeniul IT similar cu certificări de genul Toefl sau Cambridge pentru atestarea cunoştinţelor de limbi străine.
Programul oferă participanţilor o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare. Cu ajutorul Permisului European de Conducere a Computerului elevii îşi pot creşte gradul de mobilitate profesională şi vor putea utiliza calculatorul în mod eficient şi productiv, indiferent de vârstă, profesie sau domeniu de activitate.

Recunoaştere internaţională

De asemenea, permisul ECDL reprezintă pentru deţinător şi o recomandare în faţa unui posibil angajator, deoarece îi arată acestuia că posesorul are o calificare recunoscută, relevantă şi garantată. Pentru cei care nu ştiu să lucreze pe calculator, cursurile create în baza programei ECDL le oferă o bază solidă de cunoştinţe. Fiind singurul certificat paneuropean, ECDL operează şi este recunoscut în statele Uniunii Europene, dar şi în multe alte ţări. Deţinătorul certificatului are astfel siguranţa recunoaşterii capacităţilor şi calificărilor sale peste tot în Europa, în contextul extinderii Uniunii Europene şi a dezvoltării pieţei comune de muncă europene.

Pe 10 martie s-a desfăşurat testarea profesorilor necesară acreditării lor ca examinatori ECDL. A fost un examen foarte serios, structurat pe 7 nivele, ce trebuia rezolvat în 25 de minute. Sunt aşteptate rezultatele, activitatea va demara ulterior. Intenţionăm să elaborăm un regulament de funcţionare al acestor centre, am încercat să realizăm o reprezentare echilibrată şi ne dorim un astfel de centru şi la Sovata.
Nicolae Neagu, directorul administrativ al IŞJ Mureş

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE