Primarul Florea recidivează în abuzuri Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Primarul Florea recidivează în abuzuri

472_PrimFlorea.gifDupă ce Liga Pro Europa a anunţat că intenţionează să monitorizeze cu stricteţe cheltuirea banului public precum şi alte aspecte dubioase ale activităţii primarului, Dorin Florea, prin societatea Locativ, a somat conducerea Ligii să evacueze două birouri.

Motivul invocat – cum că spaţiile aparţin Protopopiatului Greco-Catolic – nu stă în picioare, reprezentanţii bisericii precizând că nu revendică acest spaţiu. Pe lângă şicanările repetate la care recurge, Dorin Florea vrea să antagonizeze şi LPE cu protopopiatul. Hotărârea a fost luată fără decizia consilierilor locali, în sarcina cărora cade responsabilitatea atribuirii spaţiilor.
Liga Pro Europa ocupă spaţiile de la ultimul nivel al clădirii din Piaţa Trandafirilor nr. 5 pe baza unui contact încheiat în urmă cu 4 ani. Încă de la înfiinţarea organizaţiei, la începuturile lui politice, medicul Dorin Florea şi prietenul său, Ioan Avram Mureşan, erau ajutaţi să îşi redacteze ideile şi învăţaţi ce înseamnă democraţia de către membri fondatori ai LPE.

Cine se teme de Ligă?

Acum, după ce s-a ajuns, Florea a confundat democraţia cu dictatura şi interesele personale cu cele ale oraşului, care l-a ales în lipsa unei alternative oferită de formaţiunile politice şi datorită artei demagogiei pe care primarul a învăţat-o foarte bine. "Primarul Dorin Florea şicanează din nou Liga Pro Europa şi urmăreşte rezilierea contractului de închiriere a spaţiilor în care funcţionează Biroul pentru Drepturile Omului, Colegiul Democraţiei şi redacţia revistei Altera. Măsura vine după ce LPE a anunţat lansarea programului de monitorizare a administraţiei publice locale. Primarul Dorin Florea, incapabil să ofere soluţii concrete la problemele semnalate de LPE (centură, tratamentul romilor, Cetatea Târgu Mureş, poluarea), încearcă prin măsuri administrative să restrângă sfera de activitate a Ligii, asociaţie neguvernamentală fondată în 1989, cu o importantă prezenţă naţională şi internaţională", a spus copreşedintele LPE, Smaranda Enache.

Nu retrocedare, ci favoritisme

SC Locativ SA a somat imperativ LPE să părăsească acele birouri, dar nu pentru că ar fi revendicate de protopopiat, ci pentru a le oferi altor instituţii. Nu este exclus să fie vorba chiar despre Asociaţia LIDER, organizaţia neguvernamentală condusă de Cornel Brişcaru. Dorin Florea a cerut evacuarea LPE din aceste spaţii pe motiv că această organizaţie "nu face nimic pentru oraş". În plus, vulgarităţile folosite de primar la adresa Smarandei Enache denotă şi lipsa de respect pe care o are Florea faţă de Liga Pro Europa.
Conducerea Ligii susţine că nu s-a dorit neapărat ocuparea acestor spaţii, dimpotrivă, intenţia lor a fost să obţină spaţii în Cetatea Medievală, pe care au vrut să o transforme într-un Strasbourg al interculturalităţii. Se ştie foarte bine că cetatea a fost transformată într-un kitsch, care serveşte în exclusivitate megalomaniei primarului.
Smaranda Enache a spus că nu are nimic împotriva înfiinţării altor organizaţii, pentru că ăsta este şi rolul democraţiei, dar nu trebuie uitat că atunci când LPE a început să vorbească despre subiecte precum regionalizarea îşi asumau chiar riscul de a-şi pierde locul de muncă, pe când acum, când a devenit "o temă de salon" şi se primesc şi finanţări pentru asta, toţi le abordează fără reţineri.

Cora MUNTEAN

Eu nu-mi amintesc să fi luat în consiliu vreo hotărâre în acest sens. Ştiu că s-a mărit tariful la spaţiile închiriate unor instituţii, dar nu
s-a redus dimensiunea
acestora. Dacă Locativul a luat asemenea hotărâre fără a fi trecută prin Consiliul Local, este ilegală.
Florin Vlas,
consilier local

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE