Săptămâna toleranţei şi naveta Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Săptămâna toleranţei şi naveta

Cele mai importante evenimente din cadrul Săptămânii Tole-ranţei vor avea loc la Bucureşti şi Cluj în cursul săptămânii viitoare.
Principalul punct de pe agenda manifestărilor va fi dezbaterea pe tema Legii minorităţilor naţionale, care va avea loc miercuri. Locul dezbaterii, Biroul pentru Drepturile Omului al Ligii Pro Europa din Bucureşti, nu a fost ales întâmplător, ci vine ca urmare a saturaţiei publicului târgumureşean faţă de acest subiect. Smaranda Enache, copreşedinte al Ligii, a declarat într-o conferinţă de presă că prea multă lume s-a specializat în ultima vreme în organizarea unor astfel de dezbateri. Manifestările continuă joi cu o masă rotundă organizată la Centrul Cultural Francez din Cluj, iar tema reprezintă o adevărată provocare: "Între sindromul deprimării şi cel al moştenirii miraculoase. Scenariile convieţuirii româno-maghiare în secolul XX, scenarii posibile pentru secolul XXI".
Manifestările celei de-a XI-a ediţii a Săptămânii Toleranţei debutează sâmbătă. Startul va fi dat la ora 10 în Piaţa Teatrului de concursul de orientare interculturală care are ca scop o cunoaştere aprofundată a obiectivelor interculturale ale municipiului Târgu Mureş.
Duminică, la Cinematograful Tineretului va rula filmul "Cazul Furtwangler". Intrarea va fi liberă. Manifestările continuă luni la ora 13 cu o expoziţie de pictură a artiştilor rromi din Ungaria. Organizatorii au declarat că regretă că Târgu Mu-reşul nu are suficiente săli de expo-ziţie. Marţi, la ora 17, Clubul Presei "The Office" va fi gazda mesei rotunde cu tema "Interculturalitatea în liceele târgumureşene". În ultima zi a manifestărilor, vineri, Radio Târgu Mureş propune ca temă de discuţie a emisiunii Kilometrul zero "Despre interculturalitatea transilvană".
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE