Adi Giurgea din nou acreditat Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Adi Giurgea din nou acreditat

509_Adi.gifComisia de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informaţiile de interes public din cadrul Curţii de Apel a admis în urmă cu două zile reclamaţia administrativă a colegului nostru Adrian Giurgea, corespondent al cotidianului România liberă. În răspunsul semnat de judecătorul Floare Găzdac, preşedinte al comisiei, se arată că “reclamaţia este întemeiată, motiv pentru care se impune revenirea asupra ridicării acreditării”. Apoi urmează partea care, considerăm, că le-a fost deosebit de greu judecătorilor să o încropească: “Prin urmare, sunteţi în continuare acreditat ca ziarist pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş”.
Vă reamintim că lui Adrian Giurgea i-a fost retrasă acreditarea începând cu data de 1 martie a.c. Motivaţia Colegiului de Conducere – ne face plăcere să-i menţionăm din nou pe cei cinci “cunoscători ai legii” pe care se presupune că o şi aplică – Floarea Grosu, Viorica Odobleja, Nicolae Ionaş, Petru Uzun şi Mihaela Creţu – a fost penibilă şi a reprezentat o gravă încercare de a interveni în conţinutul articolelor scrise de către jurnalistul de la Rl. Astfel, deoarece nu au putut proba că Adi Giurgea ar fi “deranjat” activitatea instanţei, judecătorii şi-au motivat decizia de a-i retrage acreditarea exact pe articolul care interzice ca autorităţile publice să intervină asupra conţinutului materialelor scrise, în cazul nostru, de un jurnalist. După retragerea acreditării, colegul nostru a depus o reclamaţie administrativă la Curtea de Apel şi a adresat memorii Consiliului Superior al Magistraturii, ONG-urilor etc., arătând că motivarea Colegiului de conducere a CA este nelegală. După ce au încercat să se eschiveze, motivând că reclamaţia nu ar fi fost depusă în termen, Comisia de analiză i-a dat dreptate corespondentului Rl.
Deşi totul s-a încheiat cu bine – chiar dacă ne întrebăm când CA va lua din nou astfel de măsuri aşa-zis legale – e revoltător să fii supus abuzurilor unor judecători, nemulţumiţi de articolele care îi vizează, şi aceştia să nu răspundă nici măcar disciplinar. Colegul nostru ne-a declarat la aflarea veştii că ţine să le mulţumească colegilor din mass-media care au fost alături de el şi ONG-urilor care l-au sprijinit în demersul său împotriva unei măsuri abuzive.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE