Fumuri de vedete Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Fumuri de vedete

539_FumuriVed.gif Indiferent că sunt la o conferinţă de presă sau la un eveniment monden, VIP-urile mureşene nu lasă ţigara. Mulţi dintre ei încalcă legea chiar de două ori. O dată că fumează unde nu este permis şi apoi că nu fac în instituţiile publice locuri speciale pentru fumători, aşa cum prevede legea.

Cantitatea depinde, bineînţeles, şi de volumul de stres acumulat de cei care dau piept, în fiecare zi, cu ziarişti insistenţi sau cetăţeni nemulţumiţi.
Fostul prefect, Ovidiu Natea, este un fumător de tradiţie. Alături de şeful Nicolae Văcăroiu, cei doi devin un cuplu care doreşte să înece în fum noua putere. Nici actualul prefect, Ciprian Dobre, nu se lasă mai prejos, fiind un mare cunoscător de tutun. Ţigările preferate de Dobre sunt cele din străinătate, de o marcă cunoscută, fine şi lungi, care nu se găsesc încă pe piaţa românească. Vicepreşedintele PNL, Neluţu Lazăr, preţuieşte ţigara indiferent de evenimentul la care participă, fără să renunţe la plăcerea de a fuma. Lider de organizaţie neguvernamentală, Cornel Brişcaru este şi el un obişnuit fumător în cadrul conferinţelor de presă. Greu de crezut că foloseşte fumul de ţigară ca să "aburească" cu privire la respectiva organizaţie. Alexandru Frătean, unul dintre vicepreşedinţii CJ Mureş, respectă obiceiul politicienilor şi trage cu nesanţ dintr-o ţigară. Ca să nu mai vorbim de Vasile Dobrescu, cadru didactic în cadru UPM Târgu Mureş, căruia pipa îi oferă un aer boem. Cine are sigur nevoie de o ţigară este Carmen Vamanu, inspector şef IPM, a cărei reacţii la diferite informaţii apărute în presă dau de gândit. Dacă expresia "ţigara de după" este destul de bine cunoscută, ar trebui brevetată şi "ţigara de după un articol citit în ziar".
Din 2007 publicitatea la ţigări va fi interzisă prin orice mijloc media, aşa cum este interzisă de câţiva ani în statele UE. Tot atunci vor apărea şi noi mesaje pe pachetele de ţigări, care să informeze corect fumătorii despre riscurile fumatului. Iar preţul unui pachet va atinge valori de 3 euro per pachet. Atunci se va vedea care sunt fumătorii pasionaţi şi pentru cine tutunul este o parte din viaţă.
Laura IONESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE