Răzbunarea clericilor Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Răzbunarea clericilor

772_Razbunare.gifGuvernul iranian va iniţia acţiuni legale împotriva ajutorului acordat de administraţia americană grupărilor ostile regimului islamic de la Teheran, au anunţat surse oficiale iraniene. "Ţara noastră şi puterea sunt destul de solide, pentru a nu fi atinse de acest gen de acţiuni. Însă, această decizie contravine uzanţelor şi legislaţiei internaţionale, motiv pentru care Ministerul de Externe va interveni pe cale legală", a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt guvernamental Abdullah Ramezanzadeh, opinând că SUA se amestecă în afacerile interne ale Iranului. Oficialul iranian nu a precizat, însă, natura acestei acţiuni.
Conform presei americane, Departamentul de Stat al SUA a alocat trei milioane de dolari instituţiilor din domeniul educaţiei, asociaţiilor umanitare, organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor care trăiesc în Iran, pentru a susţine dezvoltarea economică şi democratică şi respectarea drepturilor omului în această ţară.
Cotidianul USA Today susţine că guvernul american acordă anual peste 15 milioane de dolari pentru finanţarea posturilor de radio şi televiziune care emit în Iran programe în limba persană. Ziarul notează că este pentru prima oară când guvernul american va aloca fonduri unor grupări şi persoane din interiorul Iranului. Ambasadorul iranian la Naţiunile Unite, Mohammad Javad Zarif, a declarat recent că această decizie "contravine acordului de la Alger", care a permis eliberarea diplomaţilor americani luaţi ostatici la Teheran, în 1980. Conform documentului, SUA s-au angajat să nu "intervină direct, indirect, politic sau militar în afacerile interne ale Iranului". (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE