Reforme cu încetinitorul Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Reforme cu încetinitorul

Consiliul naţional pentru drepturile omului, organism creat de guvernul egiptean, exercită presiuni asupra preşedintelui Hosni Mubarak pentru a ridica starea de urgenţă, aplicată de 24 de ani în ţară, cu scopul de a se accelera reformele politice. Cererea a fost formulată în primul raport anual al Consiliului, remis săptămâna trecută preşedintelui egiptean. Membrii Consiliului au solicitat o întâlnire cu şeful statului pentru a discuta raportul şi recomandările sale, dar au primit răspunsul că "circumstanţele nu permit" întrevederea.
Partidele politice şi organizaţiile de apărare a drepturilor omului independente şi-au intensificat presiunile pentru ridicarea stării de urgenţă, decretată în 1981, care limitează reuniunile politice şi extinde puterile de intervenţie ale forţelor de ordine.
Raportul recomandă, de asemenea, eliberarea tuturor deţinuţilor încarceraţi fără a fi acuzaţi (numărul lor fiind estimat la 16.000) şi cere aderarea la tratatele internaţionale împotriva torturii. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE