Reghina Fărcaş nu cedează deloc Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 24 Vizualizări

Reghina Fărcaş nu cedează deloc

759_Reghina.gifLiderul PD Mureş, Dinu Socotar, a fost acuzat de încălcarea Constituţiei şi a Legii Funcţionarului Public. Acuzele vin din partea directorului executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Mureş, Reghina Fărcaş.
"Domnul Dinu Socotar a avansat deja un nume pentru o funcţie publică care nu este vacantă. Nu există egalitate de şanse, cine are apartenenţă politică poate participa la concurs şi poate câştiga. Dinu Socotar mi-a transmis să mai negociez, dar în Legea Funcţionarului Public nu există aşa ceva. Care lege îi dă dreptul, ca lider de partid, asupra unei instituţii a statului? Probabil vrea să facă organizaţie de partid din şomeri. Cineva trebui să-i spună că e lider de partid şi să-şi vadă de el, iar funcţia publică să aibă demnitatea pe care o merită", a spus directorul AJOFM Mureş.
Reghina Fărcaş a mai spus că persoane din PD Mureş o ameninţă că o vor da pe mâna procurorilor PNA dacă nu renunţă la funcţie şi că preşedintele filialei tratează AJOFM ca pe instituţia partidului. „Sunt hotărâtă să apăr drepturile funcţionarului public şi oricâte presiuni se vor face nu îmi dau demisia. Nu ameninţ, dar mă voi folosi de lege", a accentuat Reghina Fărcaş. Aceasta l-a invitat pe liderul PD la o dezbatere televizată pe marginea a ceea ce înseamnă social-democraţia şi modul în care lucrează AJOFM.
De cealaltă parte, preşedintele PD Mureş, Dinu Socotar, a recunoscut că a purtat o serie de discuţii telefonice cu şefa AJOFM Mureş, dar a negat categoric că ar fi ameninţat-o. „Nu am ameninţat pe nimeni şi nu am calitatea de a o face. Am făcut publică poziţia noastră de principiu, că cei care au condus instituţiile publice în guvernarea trecută, nu se bucură de încrederea Alianţei DA. Nu avem certitudinea că aceştia vor implementa programul de guvernare", a spus Socotar. Acesta a precizat că cei care au desfăşurat o activitate legală şi sunt buni profesionişti nu au de ce să se teamă că vor fi schimbaţi din funcţii. Dinu Socotar a mai arătat că va da curs unei dezbateri publice, numai dacă partidul i-o va cere, având în vedere interdicţia de a ieşi în public a membrilor Alianţei DA.
În urmă cu câteva săptămâni, liderul PD Mureş a anunţat, într-o conferinţă de presă, că şefa AJOFM Mureş va fi Luminiţa Core, soţia vicepreşedintelui PD Mureş, Alexandru Core.

Cora MUNTEAN

Până la deznodământul acestui scandal, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs, în 8 aprilie, postul de director executiv adjunct din cadrul AJOFM Mureş. Concursul va avea loc în 30 mai – proba scrisă – şi în 31 mai – interviul -, înscrierile urmând să înceapă peste cel puţin o săptămână. Candidatul trebuie să aibă cinci ani vechime în specialitate, perfecţionări în administraţia publică, dar şi să aibă nişte valenţe de lider – asumarea riscului decizional, gestionare şi menţinere a spiritului de echipă etc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE