Andrassy Arpad îl acuză pe Someşan de şantaj Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Andrassy Arpad îl acuză pe Someşan de şantaj

816_Andrassy.gifIeri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la cabinetul avocatului Kincses Elod, Andrassy Arpad şi-a anunţat victoria în procesul intentat Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş (ISJ). Cu această ocazie, Andrassy a adus grave acuzaţii inspectorului şcolar general Ştefan Someşan şi noului director al Editurii Didactice şi Pedagogice, Dane Karoly.
Inspectoratul Şcolar a emis joi decizia de reinvestire a lui Andrassy Arpad în funcţia de director al Şcolii Generale Nr. 7 pe, după ce fusese demis ca urmare a comasării dintre această şcoală şi Generală 6. După ce a fost demis, Andrassy a dat în judecată Inspectoratul, lucru ce i-a atras şi pierderea suportului din partea UDMR, care a considerat demiterea lui firească. Vicepreşedintele UDMR Mureş, Dane Karoly, declara la acea vreme că decizia a fost legală, dar nu elegantă. Acum, că situaţia s-a clarificat, Andrassy îl acuză pe Dane Karoly de incompetenţă.
Acuzele nu se opresc aici, Andrassy declarând că Someşan a recurs şi la şantaj pentru ca el să renunţe la proces: “M-a şantajat spunându-mi că o să-mi creeze şi mie şi soţiei probleme”. Rezultatul a fost depunctarea drastică a soţiei, învăţătoare la Luduş, cu o jumătate de an înainte ca aceasta să iasă la pensie. Andrassy consideră că vicepriministrul pe probleme de educaţie, Marko Bela, ar trebui să ia măsuri împotriva lui Someşan.
Legat de acuzaţiile lui Someşan, care spunea că ar avea legături cu organizaţia MISA, Andrassy a declarat că acestea sunt doar nişte metode ieftine de denigrare. Totuşi, Andrassy nu-l va putea chema în instanţă pe Someşan pentru aceste insulte, pentru că deja au trecut cele două luni prevăzute de lege în care se putea intenta proces de calomnie, iar la acea dată avocatul Elod l-a sfătuit să nu lupte pe mai multe fronturi.
Legat de acuzaţiile de incompetenţă şi şantaj Ştefan Someşan a declarat: “E treaba lor ce acuzaţii fac. Eu l-am repus în funcţie în baza unei sentinţe pe care nu o pot comenta. Iar competenţa nu o pot defini eu sau altcineva, e treaba oamenilor specializaţi”.
Totul s-a terminat după ce Andrassy Arpad şi Kincses Elod s-au arătat nemulţumiţi de faptul că în Târgu Mureş nu există nici o şcoală generală care să poarte numele unei personalităţi maghiare.

Cătălin HEGHEŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE