Abramovici cumpără Sovata Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Abramovici cumpără Sovata

854_Abramovici.gifPatronul echipei Chelsea Londra, Roman Ambramovici, este acţionar al hotelului Danubius din Sovata. După informaţiile pe care le deţinem, Abramovici a cumpărat o parte dintre acţiunile Danubius, care deţine 56,52% din Salina Invest, care, la rândul ei, deţine 93,97% la Balneoclimaterica SA. Compania Danubius Hotel Management a investit în hotelurile din Sovata încă din anul 2001.
Grupul Danubius este unul de renume european, deţininând hoteluri în Ungaria, Cehia, Slovacia şi România. Încă din 2001, privatizarea staţiunii mureşene a fost una controversată, fiind invocate raţiuni politice şi etnice. Posibilitatea ca Roman Ambramovici, controversatul om de afaceri rus stabilit la Londra, devenit faimos pentru uşurinţa cu care cheltuie milioane de euro (în special în fotbal), să fie acţionar al hotelurilor din Sovata poate însemna consacrarea pe plan european a staţiunii mureşene.
Danubius Hotel Management and Services Rt. este o companie cu sediul în Budapesta. Istoria sa începe în 1971, iar din 1974 sunt create agenţiile de turism. Primul lanţ hotelier datează din perioda 1986-1989. În septembrie 2001 Salina Invest Rt. este înregistrată în România. În iunie 2003 se finalizează reconstrucţia Hotelului Sovata, toate camerele fiind remobilate iar centrul de tratament fiind complet reabilitat după o investiţie de 6 milioane de dolari.

Cora OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE