Continuitate şi proiecte Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Continuitate şi proiecte

903_Continuitate.gifRaportul de activitate pe anul 2004, prezentat sâmbătă în cadrul Adunării Generale Anuale a Ligii Pro Europa, a fost considerat cel mai bun argument pentru ca Liga să rămână în actualul sediu. Strategia pentru acest an prevede dezvoltarea proiectelor deja existente şi iniţirea unor noi activităţi.
Sâmbătă, la Centrul Diaconic Reformat din Târgu Mureş, s-a desfăşurat Adunarea Generală Anuală a Ligii Pro Europa. Ameninţarea evacuării de către Primărie, pe motivul unei activităţi neînsemnate a fost combătută de toţi participanţii, cel mai bun argument fiind raportul de activitate al organizaţiei pe anul 2004. Liga şi-a propus pentru 2005 iniţierea unui nou proiect, pentru combaterea corupţiei şi birocraţiei, pornind chiar de la monitorizarea administraţiei locale din Târgu Mureş, iar apoi realizarea unei reţele de monitori şi a unei pagini de internet “Stop Corupţia în Ardeal”.
Tot ca noutate, Liga va iniţia un proiect pilot de monitorizare a egalităţii cultelor şi respectarea libertăţii religioase şi de conştiinţă în judeţul Mureş. Integrarea europeană va fi susţinută şi prin campaniile civice pe care Liga doreşte să le iniţieze.
În anul 2005 vor fi continuate de asemenea programele tradiţionale ale LPE: Centrul Intercultural (proiecte de educaţie şi training intercultural), Biroul pentru Drepturile Omului (consiliere gratuită în 12 oraşe), Colegiul Democraţiei (programe pentru tineret), Programul de Suport General şi Dezvoltare Internaţională (programe multiculturale şi transfrontaliere). Tot în 2005, LPE şi-a propus să sprijine sectorul social prin acordarea de sprijin tinerilor elevi romi, asociaţiei handicapaţilor locomotori şi a altor asociaţii începătoare şi să continue reforma internă structurală. Componenta de colaborare internaţională va fi de asemenea întărită, fiind în program semanarea de parteneriate cu organizaţii similare din Ungaria, Moldova, Ucraina şi Georgia.
Liderii Ligii Pro Europa au decis să intensifice eforturile pentru soluţionarea problemei spaţiului sediului din Târgu Mureş şi pentru identificarea unui spaţiu adecvat pentru Centrul Intercultural Transilvania. “Şi alte organizaţii non-guvernamentale au fost vizitate de inspectorii Primăriei în vederea reducerii din spaţii, după ce au susţinut proiecte care nu conveneau Primăriei”, a declarat co-preşedintele LPE, Smaranda Enache.
În privinţa situaţiei financiare, LPE a cheltuit în 2004 peste 4,3 miliarde de lei şi avea disponibil la sfârşitul anului trecut peste un miliard de lei. În planul de venituri pentru acest an, veniturile totale ale LPE au fost estimate la
4.4 miliarde de lei.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE