Ultima zi Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Ultima zi

900_UltimaZi.gifDe la Clubul Presei şi până în faţa Prefecturii, 77 de târgumureşeni, ziarişti, politicieni şi oameni simpli, au mărşăluit ieri în tăcere, în semn de solidaritate cu ziariştii răpiţi în Irak.
Cu 24 de ore înainte de expirarea termenului limită acordat statului român pentru
a-şi retrage trupele din Irak, majoritatea reprezentanţilor presei mureşene au participat la un marş al tăcerii, susţinuţi atât de autorităţile judeţene, cât şi de medicul coordonator SMURD, Raed Arafat. Portretele celor trei ziarişti, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci şi Ovidiu Ohanesian, au fost purtate, pe rând, de cei prezenţi, împreună cu un apel la libertate.
La marş au fost prezenţi Ina Curic şi Sabin Mureşean, care au participat în Irak la o acţiune voluntară a Institutului Român pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare în Domeniul Păcii (PATRIR). În faţa Prefecturii Mureş şi-a făcut apariţia, pentru a se solidariza cu demersul jurnaliştilor, şi medicul coordonator al SMURD, Raed Arafat, care a reprezentat întreg colectivul SMURD. Printre semnatarii scrisorii deshise redactată de ziariştii mureşeni, în care se solicită autorităţilor sporirea eforturilor pentru aducerea în ţară a celor trei jurnalişti răpiţi în Irak se numără şi Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, prefectul Ciprian Dobre, Raed Arafat şi directorul cabinetului prefectului, Marius Ichim. Lokodi Edita a declarat că va lua legătura cu Secretariatul General al Guvernului pentru a solicita, la rândul său, o rezolvare favorabilă a situaţiei. “Mă gândesc tot timpul la cum trăiesc ei de atâta timp sub frică şi teroare şi am să cer şi eu autorităţilor să facă tot posibilul pentru eliberarea colegilor voştri”, le-a mărturisit Edita Lokodi jurnaliştilor mureşeni. Ciprian Dobre a declarat că susţine acţiunea ziariştilor mureşeni, dar a precizat că statul român nu trebuie să cedeze şantajului răpitorilor. Cele trei fotografii, împreună cu apelul la libertate vor fi afişate în Clubul Presei, în semn de solidaritate, până când cei trei ziarişti şi Mohamad Munaf vor fi eliberaţi.

Corina ALBOTA

Speranţa mea este să vedem un sfârşit fericit în această dramă. Eu şi colegii mei suntem alături de ei în aceste momente. Erau nişte ziarişti care îşi făceau treaba. Este foarte rău că se întâmplă aşa. Speranţa mea este că se va înţelege că sunt ziarişti.
Raed Arafat – medic coordonator SMURD

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE