Andreea Kereki, premiată Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Andreea Kereki, premiată

2924_andreea.gifAndreea Kereki, medaliată cu bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, a primit premiul datorat de Ministerul Educaţiei din 2004. Peste 40 de milioane ROL a primit şi profesoara care a pregătit-o, aceeaşi sumă intrând şi în contul Gimnaziului Europa. Ministerul s-a ţinut de promisiunea făcută în urma sesizării cotidianului "Zi de Zi".
Ministerul Educaţiei a premiat-o la finele anului 2005 pe fosta elevă a Gimnaziului Europa, Andreea Kereki, pentru medalia de bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe în decembrie 2004, la Jakarta, Indonezia. Motivând întârzierea prin reprogramarea competiţiei, M.Ed.C şi-a ţinut promisiunea făcută "Zi de Zi" şi a premiat-o pe Andreea înainte de Crăciun.

Performanţă de neuitat
Andrea Kereki a adus glorie şi mândrie României şi învăţământului mureşean. Ea a obţinut în decembrie 2004 medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, unde au concurat copii din 35 de ţări. În noiembrie 2004, Ministerul Educaţiei anunţa că a suplimentat premiile pentru olimpicii cu rezultate. La Târgu Mureş nu a ajuns, însă, nici un leu. Ordinul respectiv era pentru olimpiadele desfăşurate în vară, iar cum acest concurs fusese decalat a fost uitat de reprezentanţii M.Ed.C. Cotidianul Zi de Zi l-a sesizat pe inspectorul general Adrian Brăescu, care a vizitat judeţul pentru a premia alţi elevi cu rezultate deosebite. Acesta a promis că dosarul va fi analizat de secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Paloma Petrescu. În răspunsul Direcţiei Generale pentru Învăţământ Preuniversitar cu nr. 37529 din 3 august 2005, ministerul preciza că va include performanţa Andreei pe listele medaliaţilor internaţionali 2005 şi premiaţi în 2005. "Pentru anul şcolar 2003-2004, premierea olimpicilor internaţionali s-a realizat la data de 1 noiembrie 2004, înainte de desfăşurarea Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, planificată pentru perioada 6-14 decembrie 2004. Elevii români care au obţinut medalii, la olimpiada mai sus anunţată, vor fi premiaţi în anul 2005, prin ordin de ministru", se arată în răspunsul M.Ed.C.

Deznodământ fericit
La finalul anului 2005, ministerul le-a invitat pe elevă şi profesoara care a pregătit-o la Palatul Copiilor pentru a realiza premierea restantă. Eleva, profesoara şi şcoala au primit fiecare câte 43 de milioane din partea ministrului Mihail Hărdău. "Din banii pe care i-am primit intenţionăm să finanţăm diverse acţiuni pentru dotarea şcolii. Ne-am gândit la un videoproiector", ne-a declarat directoarea Gimnaziului Europa, Cornelia Ciubucă.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE