Recuzare cu cântec în dosarul Seuca Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Recuzare cu cântec în dosarul Seuca

2953_recuzare.gifSC Reconversie şi Valorificare Active, Filiala Târgu Mureş, a fost recuzatã din dosarul de faliment al Agrozooviticola Seuca, proces aflat pe rolul Tribunalului Piatra Neamţ. Judecãtorul sindic Gabriela Baltag a admis astfel cererea formulatã de creditoarea TC Compil Piatra Neamţ, firmã controlatã din umbrã de ex-deputatul PSD Culiţã Tãrâţã. RVA a anunţat cã va face recurs împotriva încheierii motivate la termenul din 9 ianuarie a.c.

Reconversie şi Valorificare Active Târgu Mureş a fost înlãturatã din procesul de faliment al Agrozooviticola Seuca, judecat la Tribunalul Piatra Neamţ, fieful TC Compil şi al lui Culiţã Tãrâţã, unul dintre cei mai importanţi creditori din dosar. Cererea de înlocuire, transformatã la termenul din 20 decembrie în cerere de recuzare, formulatã de cãtre TC Compil Piatra Neamţ a fost aprobatã de cãtre judecãtorul sindic Gabriela Baltag la sfârşitul anului trecut. Motivarea aprobãrii cererii de recuzare a fost redactatã în 9 ianuarie, judecãtorul argumentând cã RVA ar fi efectuat plãţi spre anumiţi creditori chirografari în detrimentul altor creditori care aveau garanţii, cã ar fi permis degradarea stocurilor de vin sau ar fi permis acumularea de debite la Agrozooviticola Seuca, astfel încât societatea sã nu mai poatã intra în reorganizare judiciarã şi sã fie declaratã în faliment. De asemenea, RVA este acuzatã în încheierea întocmitã de judecãtorul sindic cã nu ar fi semnalat conflictul de interese în care se aflã, ţinând cont cã reprezenta atât debitoarea de la Seuca, cât şi alţi doi creditori. Interesant este cã judecãtorul nu a fãcut dovada cã RVA ar fi acţionat cu rea credinţã, avantajând debitorul sau, dimpotrivã, creditorii.
RVA a ridicat în apãrarea sa mai multe excepţii, cea a autoritãţii de lucru judecat, arãtând cã faptele invocate de TC Compil, semnatara cererii de recuzare, fuseserã deja judecate. Excepţia a fost însã respinsã de instanţã, la fel cum s-a întâmplat şi cu excepţia tardivitãţii introducerii cererii.
În aceste condiţii, judecãtorul a dispus recuzarea din cauzã a RVA, urmând ca procesul sã se desfãşoare doar cu un singur lichidator judiciar, firma Management Reorganizare Lichidare Iaşi, administratã de Adrian Mititelu.
Todor Soo Ignatie, directorul RVA Târgu Mureş, ne-a declarat cã firma pe care o conduce va declara recurs împotriva încheierii judecãtorului sindic. De altfel, încheierea datã a fost una aşteptatã, fiind de notorietate ostilitatea judecãtorului faţã de RVA, Gabriela Baltag fiind acuzatã în repetate rânduri cã face jocul TC Compil Piatra Neamţ, firmã controlatã prin intermediul soţiei sale de cãtre ex-deputatul Culiţã Tãrâţã, om de afaceri controversat, acuzat inclusiv de fapte de corupţie. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş, au reieterat intenţia cã vor cere strãmutarea procesului de la Piatra Neamţ la o altã instanţã considerând cã nu au parte de un proces echitabil.
Dacã RVA a fost recuzatã, încheierea judecãtorului sindic nu a lãmurit pe deplin dacã şi directorul Agrozooviticola Seuca, Vasile Chiş, a fost îndepãrtat de la conducerea societãţii, în baza cererii formulate de principalul acţionar Ilie Paraschiv.
La termenul de marţi, procesul fiind prezidat de cãtre şeful Secţiei Comerciale din cadrul Tribunalului Piatra Neamţ, s-a aprobat şi întrunirea Comitetului Creditorilor care intenţioneazã schimbarea lichidatorului judiciar de la Iaşi. Vom reveni imediat ce RVA îşi va preciza motivele de recurs. (L.V.)

La termenul de marţi, procesul fiind prezidat de cãtre şeful Secţiei Comerciale din cadrul Tribunalului Piatra Neamţ, s-a aprobat şi întrunirea Comitetului Creditorilor care intenţioneazã schimbarea lichidatorului judiciar de la Iaşi. Vom reveni imediat ce RVA îşi va preciza motivele de recurs.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE