Bazã militarã secretã la Târgu Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 210 Vizualizări

Bazã militarã secretã la Târgu Mureş

2966_bazaSecreta.gifExistenţa unei baze de pregãtire pentru un batalion de forţe speciale la Târgu Mureş a fost deconspiratã în urmã cu în urmã cu trei zile, printr-un comunicat de presã al Ambasadei SUA. Ministerul Apãrãrii nu confirma, dar nici nu infirmã acest lucru. Cazarma de pe strada Bãlcescu a fost vizitatã de o delegaţie americanã.
Colonelul Constantin Ştiop, comandantul UM 0110, unitate care ar putea fi Batalionului Forţelor Speciale pomenit în "Buletinul informativ" emis în urmã cu trei zile de Ambasada SUA, a evitat ieri sã ofere un rãspuns concret referitor la presupusa vizitã a delegaţiei militare americane la Târgu Mureş, percizând cã nu are posibilitatea de a oferi detalii în acest sens.
Nici ofiţerul de presã al unitãţii militare, cãpitanul Dorel Danciu, nu a dorit sã comenteze informaţiile aprãrute în comunicatul Ambasadei SUA,. Cu doate acestea, Danciu a fãcut referire la o vizitã care s-a desfãşurat zilele trecute, însã a refuzat sã ofere detalii despre acest eveniment, motivând cã nu are competenţe, fiind vorba de informaţii cu caracter special.
Îndrumaţi cãtre Biroul de Presã al MApN, despre care cele douã cadre militare ne-au spus cã este singurul în mãsurã sã ofere informaţii în legãturã cu acest subiect, am aflat cã, de fapt, la Târgu Mureş funcţioneazã un Batalion de infanterie uşoarã, şi nu unul de forţe speciale. Locotenent-colonel Liviu Flutur, reprezentantul Direcţiei Relaţii Publice din cadrul MapN, a precizat, de asemenea, cã ministerul nu are încã un punct de vedere în legãturã cu comunicatul Ambasadei SUA, iar referitor la vizita delegaţiei americane relaţii poate oferi doar Ambasada.
Vã remintim cã ZIARUL de Mureş a mai prezentat situaţia bazei militare de pe strada N. Bãlcescu, ce urma sã fie transformatã pânã în anul 2005 în unitate de pregãtire a unor trupelor de intervenţie rapidã, în conformitate cu standardele NATO. (R.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE