Fuziunea, o problemã grea pentru liberalii mureşeni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 19 Vizualizări

Fuziunea, o problemã grea pentru liberalii mureşeni

2971_fuziunea.gifLiberalii mureşeni se codesc atunci când vine vorba de o fuziune cu Partidul Democrat * Chematã de Tãriceanu la consultãri pe aceastã temã, filiala mureşeanã a PNL nu are încã o poziţie * Situaţia de la Mureş este mai delicatã şi din cauza preluãrii conducerii democraţilor de cãtre Dorin Florea * Sãptãmâna viitoare o delegaţie a PNL Mureş va discuta la Bucureşti chestiunea fuziunii

La câteva zile dupã de preşedintele PNL, premierul Cãlin Popescu Tãriceanu a relansat tema fuziunii cu PD, pentru crearea unui partid puternic de centru-dreapta, precizând cã în aceastã chestiune cuvâtul decisiv îl vor avea cei din teritoriu, liderii filialei mureşene încã nu au luat în discuţie aceastã temã.
Lipsiţi de prezenţa lui Eugen Nicolãescu, liderul auto-suspendat al filialei, liberalii mureşeni au amânat pânã sãptãmâna viitoare o discuţie pe tema fuziunii. Ba chiar în unele organizaţii, cum e cea de la Reghin, nici nu s-a pus aceastã problemã, deşi Tãriceanu a subliniat faptul cã liderii din teritoriu sunt cei care vor decide modul în care se va realiza fuziunea, dacã aceasta se va face.
Eugen Bândea (foto), preşedintele interimar al PNL Mureş ne-a declarat cã problema va fi discutatã sãptãmâna viitoare, la Bucureşti, în cadru întâlnirii pe care premierul o va avea cu liderii din teritoriu, dar a precizat cã filiala mureşeanã nu are o poziţie bine conturatã. În cazul în care se va decide realizarea fuziunii, a apreciat Bândea, vor trebui gãsite modalitãţi de colaborare cu echipa condusã de Dorin Florea, care a preluat în urmã cu câteva luni conducerea PD Mureş. Potrivit lui Bândea, "în politicã orice e posibil", prin urmare şi apropierea de un fost inamic declarat al PNL, Dorin Florea, despre care preşedintele interimar al liberalilor a declarat cã "dacã a intrat şi este liderul PD Mureş, trebuie recunoscut ca atare".
În cadrul organizaţiei din Reghin, aşa cum a declarat Marcel Moldovan, unul dintre cei mai influenţi liberali din municipiu, nu a avut loc nici o consultare pe aceastã temã, pentru cã energiile sunt canalizate în altã direcţie, mai exact cãtre disputele din Consiliul Local.
Nici la Sighişoara fuziunea nu este o temã de discuţie în cadrul organizaţiei liberale. De altfel, liderul PNL Sighişoara, Adrian Gherca, se afla ieri la Viena, la un târg de turism. Gherca ne-a declarat, la rândul lui, cã problema va fi luatã în discuţie sãptãmâna viitoare. (R.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE