Între catedră, politică şi poezie Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Între catedră, politică şi poezie

Consilierul local PNL în cadrul consiliului local Reghin, Ion Tuşnea s-a născut la Slătioara, judeţul Maramureş în 19.04.1949. După terminarea studiilor s-a stabilit la Reghin, oraş care s-a dovedit a-i fi o a doua casă. Politica îi vine ca o mănuşă profesorului, iar statutul de membru PNL i-a asigurat un al doilea mandat de consilier local.
* Reporter: Cum vă caracterizaţi activitatea de până acum?
Ion Tuşnea: Fiind la al doilea mandat, bineînţeles că pe parcursul timpului au apărut păreri pro şi contra, dar eu spun că activitatea mea în consiliul local este bună. Pot să vă dau şi câteva exemple din activitatea mea de până acum: probleme rezolvate referitoare la retrocedarea unor terenuri şi clădiri, probleme de serviciu ale cetăţenilor sau întâlnirea cu cât mai mulţi directori de şcoli din oraş. Iniţiez proiecte şi acţiuni culturale, din păcate la aceste proiecte participarea este destul de modestă, deocamdată.
* Rep.: Un loc prioritar în munca unui consilier local trebuie să ocupe audienţele şi munca pe comisii. Respectaţi aceste cerinţe?
I.T.: Audienţele sunt foarte importante deoarce suntem în contact direct cu oamenii şi mai ales cu probleme lor. La partid am un program de audienţe de două ore pe săptămână, iar problemele pe care le pot rezolva, le rezolv. Cele care nu intră în atribuţiunile mele sunt notate şi rezolvate de persoanele abilitate.
* Rep.: În cele două mandate aţi avut iniţiative individuale sau de grup? Nominalizaţi câteva dintre ele.
I.T.: Am avut şi avem permanent activităţi .
În ultimele trei săptămâni încercăm înfrăţirea cu un oraş din Republica Moldova. Încă nu am găsit oraşul care să corespundă cerinţelor noastre, dar sperăm ca în curând să-l găsim. Mai avem în plan şi înfrăţirea între instituţii culturale, aici mă refer la biblioteci, case de cultură, şcoli. Programul se numeşte "Împreună în Europa" , numele fiind luat din Elveţia şi Olanda, care imediat după 1989 au avut o acţiune asemănătoare cu mai multe sate de la noi din ţară. Avem şi un gimnaziu care este deja înfrăţit cu un alt gimnaziu din Republica Moldova.
* Rep.: Între activitatea privată şi cea din administraţie care vă solicită cel mai mult şi cât timp acordaţi fiecăreia?
I.T.: Activitatea privată îmi e dedicată în mare parte profesoratului, predau fizică la unul dintre gimnaziile din oraş. Aproximativ trei ore pe zi dedic activităţii administrative unde împreună cu colegii mei de la partid încercăm să rezolvăm cât mai multe din problemele existente în Reghin.
* Rep.: Preocupări extraadministrative aveţi?
I.T.: O prioritate o reprezintă obţinerea de fonduri pentru şcolile reghinene. Alte activităţi sunt proiectele culturale care se vor desfăşura pe parcursul anului. O să avem un nou festival, "Festivalul Umorului Sătesc" , care se va desfăşura în perioada septembrie octombrie în Reghin. Oricum nu pot face o delimitare exactă între preocupări deoarece se suprapun.
* Rep.: Se suprapun cumva şi peste timpul dvs. liber?
I.T.: Nu prea ştiu ce e timpul liber, pentru că am de lucru tot timpul. Binenţeles că mai prind şi eu câteva ore pe zi când sunt mai puţin tensionat şi atunci mă relaxez citind şi ocupându-mă de grădina mea de flori. Un loc destul de important în viaţa mea îl ocupă poezia, maximele şi cugetările pe care le scriu chiar eu. După părerea mea dacă fiecare om în timpul liber s-ar educa spiritual am duce-o toţi mult mai bine.

A consemnat: Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE