Armatã de bãtãuşi Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 22 Vizualizări

Armatã de bãtãuşi

3121_armata.gifProcuratura militarã din Rusia a început o anchetã într-unul dintre cele mai brutale cazuri de intimidare în armatã despre care
s-a aflat în ultimii ani. Unui soldat i-au fost amputate ambele picioare şi organele genitale din cauza cangrenelor pe care le-a suferit în urma torturilor la care a fost supus de superiorii sãi. Andrei Sychev, în vârstã de 18 ani, de la Academia Celiabinsk, a fost bãtut cu brutalitate în noaptea Anului Nou de cãtre soldaţi mai în vârstã decât el şi forţat sã stea ore în şir ghemuit într-o poziţie nefireascã. Alţi şapte soldaţi au fost de asemenea bãtuţi în aceaşi zi dar starea lor este cu mult mai bunã. Procuratura rusã a anunţat arestarea a opt militari, inclusiv câţiva ofiţeri. Tânãrul soldat a fost spitalizat la câteva zile dupã incident când era deja în stare criticã. Procurorii au precizat cã vor investiga şi care a fost motivul pentru care doctorii unitãţii mi-litare nu i-au oferit imediat îngrijire.
Cazul a stârnit un scandal de amploare iar ministrul apãrãrii, Serghei Ivanov, a promis o anchetã completã:"Imediat ce vom obţine rezultate, le vom da publicitãţii. Adevãrul nu va fi ascuns şi nici o persoanã respon-sabilã nu va fi protejatã". Anterior însã, Serghei Ivanov minimalizase importanţa incidentului, declarând cã nu s-a întâmplat nimic grav, fiindcã el însuşi ar fi aflat din vreme dacã era un caz serios. Grupãrile pentru apãrarea drepturilor omului i-au acuzat pe oficialii armatei cã tolereazã violenţa în armatã şi au avertizat cã incidentele de acest fel vor continua dacã guvernul nu renunţã la serviciul militar obligatoriu, în favoarea voluntariatului în armatã. Potrivit statisticilor oficiale, 16 soldaţi au murit în urma unor incidente asemãnãtoare dar se crede cã numãrul real al celor afectaţi este mult mai mare, fie cã oficial cauza morţii nu e recunoscutã ca fiind violenţa, fie cã mulţi soldaţi ajung sã se sinucidã.

Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE