Recuperatul orelor în liceele mureşene Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 90 Vizualizări

Recuperatul orelor în liceele mureşene

În urma grevei profesorilor de anul trecut , Inspectoratul Şcolar Judeţean a hotărât să lase la atitudinea fiecarei şcoli din judeţ modul de recuperare a orelor pierdute în urma grevei. Astfel, fiecare şcoală şi-a întocmit un plan de recuperare al orelor de curs. Planul este diferit, în funcţie de fiecare şcoală şi de programul acesteia.
În urma unei şedinţe, a tuturor directorilor de licee din Târgu Mureş, s-a hotărât recuperarea orelor prin modificarea duratei acestora la 40 de minute şi prelungirea zilelor de curs. Astfel se pot recupera trei ore de curs. Timp de nouă săptămâni se vor recupera toate orele pierdute din cauza grevei. La nivelul fiecărui liceu s-au oraganizat şedinţe cu comitele de elevi şi părinţi, cărora li s-au prezentat mai multe variante de recuperare. Aceştia, împreună cu profesorii au ajuns la aceeaşi concluzie, să recupereze orele în timpul săptămânii. Singurul liceu din oraş care recuperează orele sâmbăta este Colegiul Naţional "Papiu Ilarian". După spusele conducerii, această variantă a fost cea mai viabilă având în vedere numărul mare de elevi, aproximativ 1000. Programul de recuperare se întinde pe parcursul a zece zile de sâmbătă, faţă de celelalte licee care vor recupera orele în nouă săptămâni. Totuşi, nu toţi elevii au fost de acord cu venirea la şcoală sâmbăta, mai ales că în aceste zile se ţin ore de 40 de minute cu pauză de 5 minute. Unii elevi, din cadrul liceelor, declară că nu toţi frecventează cursurile de recuperare, mai ales că profesorii nu pun absenţe acelor care lipsesc. Alţii sunt chiar încântaţi cu venirea la şcoală sâmbăta, căci în timpul săptămânii s-ar aglomera prea mult o zi de şcoală şi ar fi obositor pentru ei. (V.Z.)

"În cursul acestei luni facem verificări să vedem dacă se respectă hotărârea inspectoratului privind recuperarea orelor pierdute din cauza grevei profesorilor. Cei care nu respectă această hotarâre vor fi sancţionaţi conform regulamentului".
inspector general Suzana Ganţă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE