Ard gazul de pomanã Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 23 Vizualizări

Ard gazul de pomanã

3168_ardGaz.gifLa combinatul chimic Azomureş nu mai funcţioneazã nici o instalaţie, ceea ce înseamnã cã societatea acumuleazã pierderi de ordinal milioanelor de dolari. De douã sãptãmâni combinatele chimice din ţarã nu mai primesc gaz. Începând de miercuri a fost opritã şi producţia de melaminã. „Nu înţelegem de ce Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale Bucureşti nu ne furnizeazã gazele necesare producţiei de îngrãşãminte; asta în condiţiile în care Azomureş are contract pentru furnizarea gazului, care a fost şi achitat în avans pe luna ianuarie", se aratã în comunicatul emis de societate. Azomureş a contractat deja gazul necesar şi pentru prima jumãtate a lunii februarie, iar furnizorul a nominalizat Dispeceratului Naţional de Gaze cantitãţile destinate consumului la capacitate, la Azomureş, dar gazele nu au ajuns la destinaţie. Conducerea societãţii considerã cã dacã se va continua astfel, pierderile vor fi irecuperabile. În plus, agricultura româneascã se va confrunta cu o crizã a îngrãşãmintelor fãrã precedent, în pragul campaniei de primãvarã.
Reamintim cã în urma gerului din Rusia compania Gazprom a hotãrât sã reducã presiunea gazelor livrate la export. Mãsura a afectat toate marile consumatoare de gaz. La Azomureş aproape 3000 de muncitori au rãmas fãrã loc de muncã temporar, dar dupã cum se deruleazã evenimentele, existã riscul ca aceastã stare de incertitudine sã se prelungeascã. Iniţial oamenii şi-au luat concedii de odihnã, doar cã nu le convine sã-şi mãnânce zilele de odihnã din cauza capriciilor celor care furnizeazã gazul.
Instalaţiile care funcţioneazã la foc continuu, a cãror repornire ar dura foarte mult şi ar fi extrem de costisitoare, sunt la limita de avarie.
Astãzi conducerea Azomureş urmeazã sã ia o decizie în ceea ce priveşte activitatea din combinat.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE