Reghinul asfaltează 150 miliarde pe drumuri naţionale Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Reghinul asfaltează 150 miliarde pe drumuri naţionale

3213_asf.gifDupă lungi tergiversări şi un proces intentat de G8 împotriva consilierilor din tabăra UDMR-PNL, proiectul privind lista de investiţii cu finanţarea din creditul BRD a fost votat în favoarea reabilitării celor două drumuri naţionale ce trec prin Reghin l Grupul celor opt nu şi-a mai putut susţine punctul de vedere, deoarece consilierii PNG, Sorin Vlad şi Ioan Csenger, au votat cu majoritatea, iar Maria Precup a lipsit de la şedinţă l

Lista de investiţii pe anul 2006 atât cu finanţare prin bugetul local, cât şi cel cu finanţare din creditul BRD a fost votată de consilieri în cadrul şedinţei extraordinare desfăşurată în cursul zilei de luni. Conform votului majorităţii, cele 150 de miliarde de lei prin creditul de la BRD vor fi alocate pentru reabilitarea celor două drumuri naţionale ce trec prin Reghin, DN 15 şi DN 16. Cele două DN vor înghiţi numai pentru reabilitarea drumului peste 90 de miliarde de lei, la care se adaugă şi alte costuri pentru canalizare.
Reamintim cititorilor noştri faptul că planul de investiţii cu finanţare din creditul BRD a ridicat probleme în rândul consilierilor, întrucât iniţial proiectul nu a obţinut 2/3 din voturi. Ulterior, G8 a apelat la instanţă întrucât executivul a utilizat o parte din suma prevăzută în planul de investiţie deşi hotărârea nu era validă. Săptămâna trecută instanţa s-a pronunţat în favoarea poziţiei G8, proiectul de hotărâre nefiind valid fără votul a 2/3 din consilieri. Prin urmare, planul de investiţii a fost supus din nou votului.
Presiunea
incompatibilităţilor
De data aceasta planul de investiţii votat a fost cel în favoarea reabilitării celor două drumuri naţionale, G8 pierzând câteva voturi în favoarea planului propus de aceştia. Mult mai interesant sunt persoanele din cercul G8 care au lăsat garda şi şi-au schimbat poziţia. Nu punem la îndoială faptul că aceşti consilieri şi-au putut schimba în decursul acestor săptămâni punctul de vedere pe considerente logice, dar situaţia în care se găsesc persoanele în cauză din G8 lasă loc de interpretări. Astfel, consilierul PNG Ioan Csenger şi-a schimbat punctul de vedere şi a ales varianta propusă de tabăra UDMR-PNL, afirmând în cadrul şedinţei că nu are nimic împotriva investiţiilor în cele două drumuri naţionale. Pe de altă parte însă, consilierul Csenger a fost numit de câteva luni director executiv la Avântul Reghin, sprijinit de preşedintele clubului, consilierul UDMR, Aszalos Gavril. Numirea lui în această funcţie a dus la renunţarea la postul de administrator la SC Rupack SRL, deţinută de consilierul PRM Dan Dorul Rus. Se pare că o dată cu aceste schimbări, Ioan Csenger a renunţat să mai voteze conform celor stabilite la şedinţele G8, un aspect ce poate fi uşor constatat. În ceea ce priveşte poziţia consilierului Ioan Vlad, consilier PNG, vă dezvăluim faptul că fiica acestuia, Adela Vlad, este angajată la primărie. În plus, acesta deţine un magazin aflat lângă sediul de la Avântul, iar, după cum afirmă anumite voci din Reghin, plata chiriei pentru spaţiul ocupat de magazin se face printr-un contract de sponsorizare. Dar pentru acest aspect nu băgăm mâna în foc. Având în vedere aceste schimbări, restul consilierilor din grupul celor opt s-au abţinut de la vot, iar proiectul de hotărâre a trecut cu 13 voturi favorabile. "Noi nu ne-am opus investiţiilor, am contestat doar lucrările de reabilitare a celor două drumuri naţionale ce vor înghiţi peste 90 de miliarde de lei din creditul BRD. Nu numai aceste drumuri sunt importante, toţi reghinenii ar trebui să beneficieze de acest împrumut", a declarat consilierul PRM, Anton Gheorghe şi reprezentant al G8.
Versiunea UDMR-PNL
Pe de altă parte, după cum a afirmat primarul în cadrul şedinţei extraordinare, nu numai cele două drumuri vor fi reabilitate din împrumutul BRD întrucât în planul de investiţii pe anul 2006 sunt prevăzute şi alte străzi. "Şi celelalte străzi vor fi reabilitate, dar trebuie să începem din centrul Reghinului, să avem pusă la punct canalizarea pentru a avea de ce să legăm conductele laterale. Vom intra şi pe străzile laterale, sunt fonduri alocate pentru canalizarea acestor străzi atât prin creditul BRD, cât şi din surse proprii", a fost de părere în cadrul şedinţei primarul Nagy Andras. Conform planului de investiţii sunt prevăzute pentru reabilitare canalizările de pe străzile: Iernuţeni, Gurghiului, Oltului, Someşului, Strâmbă, Kemeny Janos, Plugarilor, Măcieşului, Dedradului, B-dul Unirii, Pandurilor şi Lupilor.

Cristina CORNEA

– DN 16- reabilitare drum în lungime de 2285 m – valoare totală 4,266,000 RON cu finanaţre prin credit BRD.
– DN 16- canal menajer (str. Mihai Viteazul) pe o lungime de 650 m- lucrări în valoare totală de 260,284 RON cu finanţare din fonduri proprii.
– DN 15 – reabilitare drum în lungime de 6205 m – lucrări în valoare totală de 6,459,643 finanţat prin credit BRD în valoare de 5,605,760 RON, iar din surse proprii 853,883 RON.

"Probabil că înainte nu am înţeles bine problema, nu ni s-a explicat aşa de bine această investiţie. Faptul că fiica mea lucrează în cadrul primăriei nu are nici o legătură cu votul meu. Fiica mea a ocupat postul respectiv în urma unui concurs. Mie nu mi-e frică de nimic. Eu am votat în aşa fel, încât să fie benefic pentru reghineni"-
consilierul Ioan Vlad

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE