Romcab spre Amsterdam Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 97 Vizualizări

Romcab spre Amsterdam

3294_romcab.gifGrupul olandez Draka, unul dintre cei mai mari producători de cabluri din lume, poartă discuţii pentru achiziţionarea afacerii Romcab Târgu Mureş de la acţionarul său majoritar, grupul Paneuro, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piaţă.
Grupul Paneuro deţine aproximativ 86% din acţiunile Romcab, societatea de brokeraj SSIF Broker Cluj – 7,17%, restul acţiunilor fiind deţinute de acţionarii minoritari, conform informaţiilor de pe Rasdaq, unde sunt listate titlurile companiei.
Vânzarea pachetului de acţiuni Romcab, deţinut de Paneuro Company, firmă controlată de omul de afaceri Zoltan Prosszer, este estimată la 10-12 milioane euro, potrivit ultimelor informaţii disponibile.
Valoarea vehiculată este du-blă comparativ cu capitalizarea bursieră a Romcab, care acum este de 5,2 milioane euro, la un preţ de 3,3 lei pe acţiune.
Reprezentanţii Romcab au confirmat că există negocieri de vânzare a producătorului de cabluri de mai multă vreme cu mai mulţi investitori, însă nu au dorit să facă alte comentarii pe acest subiect.
De asemenea, reprezentanţii grupului Draka, cu afaceri estimate la 1,8 miliarde euro în 2005, au precizat că nu doresc să facă niciun comentariu.
Grupul olandez cuprinde Draka Comteq (pentru cabluri de telecomunicaţii – din care Draka deţine 50,1%, iar Alcatel – 49,9%) şi Draka Cableteq (pentru cabluri cu altă destinaţie). Draka are operaţiuni în 22 de ţări din Europa, America de Nord şi de Sud, Asia, numărând peste 7.850 de angajaţi.
Capitalizarea Draka Holding NV pe bursa Euronext Amsterdam este de 551 milioane euro. Cel mai important acţionar al grupului olandez este Flint Beheer BV(companie de servicii financiare a celui mai mare grup privat olandez SHV), băncile olandeze ING, Rabobank şi Fortis, companiile de servicii financiare Ducatus şi Fidelity, care împreună deţin circa 70% din Draka.
Discuţiile Paneuro cu potenţiali investitori au început cu peste un an în urmă, în contextul în care producătorul de cabluri a intrat în reorganizare judiciară în toamna lui 2004. Romcab a realizat anul trecut, potrivit administratorului Gombos Csaba, o cifră de afaceri de aproape 10 milioane euro şi o rată a profitului de 1%.
"Anul acesta, cifra de afaceri ar putea ajunge la 14-15 milioane euro cu o rată a profitului de 5-7%, deoarece avem contracte noi, printre care şi unul pentru divizia europeană a Delphi", spune Gombos.
Exportul către pieţe din Europa are o pondere importantă în afacerile producătorului şi distribuitorului de cablaje electrice, printre clienţii săi de pe piaţa internă numărându-se producătorii de electrocasnice Arctic şi Electrolux. (C.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE