Al doilea contract pentru Parcul Industrial Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Al doilea contract pentru Parcul Industrial

6981_parc.gifConducerea SC Parc Industrial Mureş SA a încheiat în 22 decembrie anul trecut negocierile cu o a doua companie interesată să preia în concesiune 10 mii de mp în interiorul parcului. Anunţul privind încheierea celui de-al doilea contract a fost făcut în 5 ianuarie acest. În cadrul contractului, firma a optat pentru varianta a doua de concesiune, respectiv concesionare urmată de vânzarea terenului după trecerea unui interval de 5 ani. Pentru suprafaţa concesionată, compania al cărei nume precum şi domeniul de activitate sunt confidenţiale încă, din raţiuni de securitate a investiţiei, va plăti o redevenţă de 2,34 de euro/mp/an şi va realiza investiţii ce se cifrează la 3 milioane de euro. De asemenea, 30 de persoane vor fi angajate la finalizarea investiţiilor.

Chemtech – primul succes
În iunie anul trecut, directorul juridic al SC Parcul Industrial Mureş SA, Cornel Brişcaru, a anunţat încheierea primului contract de concesiune, a unei parcele de 5969 mp din cele 40,9 ha cât numără parcul de la Ungheni. Contractul, care a intrat în vigoare începând cu 1 iulie 2006, a fost încheiat pe o perioadă de 49 de ani. Investitorul a anunţat la acea dată că intenţionează să aloce 2,7 milioane de euro investiţiei care vizează domeniul industriei chimice. După începerea derulării contractului a fost anunţată şi firma concedentă – Chemtech, companie patronată de Szakacs Janos.
Managerul Chemtech care a început în Parc construcţia unei hale de depozitare. Concesionarea terenului a fost făcută pe o perioadă de 49 de ani, timp în care noua firmă – Biotech – prima companie producătoare de bio-diesel din judeţ – intenţionează să se dezvolte prin amplasarea de spaţii de depozitare şi uscătoare de cereale, pe tot judeţul, în special în puncte apropiate de cei care produc cerealele şi care vor fi principalii furnizori de materie primă.

Construcţia Parcului Industrial a fost finalizată în 30 iunie 2005, costul total al execuţiei ridicându-se la 5,086 milioane de euro, din care 75% fonduri Phare. Parcul are o capacitate de 42 unităţi separate, fiecare având 5.000 mp. Deasemenea, parcul are capacitatea de a asigura şi sprijin administrativ.
Loturile din Parcul Industrial pot fi concesionate pentru o perioadaă de până la 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia. Valoarea redevenţei minime este de 2,34 Euro+Tva / mp / an. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE