Marele premiu pentru caricatură de la Sao Paolo, la Târgu Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Marele premiu pentru caricatură de la Sao Paolo, la Târgu Mureş

6982_caricaturi.gifCâştigătorul Festivalului Internaţional de Caricatură, desfăşurat la sfârşitul anului trecut în Brazilia, la Sao Paolo, este artistul Szilveszter Janos, din Târgu Mureş. Acesta urmează să intre în curând şi în posesia celor 10.000 de dolari reprezentând valoarea premiului.
Ziarele din Brazilia şi site-urile internaţionale i-au dedicat cronici ample artistului român, însă acesta a aflat despre premiu abia vineri, 5 ianuarie, de la nişte prieteni.
La festivalul care s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut au fost trimise 5.400 de lucrări din 96 de ţări. Tema concursului au fost avioanele. După preselecţie au rămas în concurs 300 de lucrări.
Locurile doi şi trei au fost ocupate de doi brazilieni, o menţiune a revenit unui sârb şi o alta, tot unui brazilian. Toate cele cinci lucrări câştigătoare vor fi expuse în oraşele mari ale Braziliei.
Szilveszter Janos face caricatură de 20 de ani, a lucrat şi în presă şi se autocaracterizează ca fiind "un om care ia din viaţă
doar ceea ce este frumos". Deşi a mai câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale, din punct de vedere financiar, cel de la Sao Paolo este cel mai mare.
De altfel premiile Festivalului de la Sao Paolo, alături de Yomyumi de la Tokio, sunt considerate echivalentele premiului "Oscar" pentru film. Valoarea premiului de la Tokio este de peste 15.000 de dolari.
Caricatura reprezintă un tată care îl dă în leagăn pe copilul lui izbindu-l de un zid.
Caricaturistul ştie sigur ce va face cu banii: îşi va cumpăra materiale de calitate. El se pregăteşte deja pentru participarea la alte concursuri internaţionale. "Pe mine mă cheamă de fapt Ioan şi sunt mândru că reprezint România. Să nu se audă numai lucruri rele despre noi", a spus artistul. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE