Două surori, un singur sicriu Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Două surori, un singur sicriu

7019_cap.gifDouă minore au pierit carbonizate, după ce un incendiu devastator a distrus casa, în care locuiau împreună cu mama lor. Pompierii au ajuns în nouă minute la faţa locului, au stins focul, însă nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa fetiţelor.

Duminică seara, pe strada Dealului din Târgu Mureş, un incendiu de proporţii a izbucnit în casa familiei Gomboczi. Tatăl îşi ispăşeşte o pedeapsă pentru furt în Penitenciarul din Târgu Mureş, iar mama fetiţelor era plecată cu treburi, astfel că micuţele de doar 6 şi 11 ani, Sidonia şi Eniko, au rămas în grija unchiului lor. Acesta a culcat fetiţele şi pentru a nu le fi frig a mai pus un buştean de foc. Apoi a plecat pentru câteva minute la un vecin şi a încuiat uşa cu un lacăt, pentru ca în lipsa lui nimeni să nu poată pătrunde în casă. Dar în lipsa lui, un cărbune a căzut din sobă şi totul a luat foc. "Ce om zdravăn la minte pleacă de acasă şi pune lacăt la casă, încuind copiii înăuntru?", a afirmat o vecină, martoră la cele întâmplate.
După doar câteva minute de la plecarea unchiului, vecinii au văzut fumul greu ieşind prin acoperiş şi au încercat în zadar să scoată fetele din casă. Lacătul pus pe uşă le-a făcut imposibilă misiunea de salvare. Mai mult de atât, toţi ştiau că în casă este o butelie care poate exploda în orice moment. Cu sufletul greu, ştiind că în casă se zbat între viaţă şi moarte cele două minore, oamenii s-au retras de lângă casă. După câteva momente doar, s-a auzit un şir de bubuituri. Butelia, frigiderul şi televizorul au explodat în acelaşi timp. Pompierii sosiţi la faţa locului, în doar nouă minute de la anunţarea incendiului, au stins flăcările, iar în casa mistuită de focul nemilos au găsit trupurile celor două fetiţe. " Fetiţele erau copile deştepte. Cea mare mergea la şcoală iar cea mică la grădiniţă. Au fost găsite de pompieri lângă uşa de ieşire din casă, semn că au încercat să se salveze. Dar din cauza lacătului nu au mai putut ieşi din casă. Le-am văzut trupurile carbonizate. Erau prinse în braţe, încercând să se salveze una pe cealaltă ", ne-a spus Iolanda, o altă vecină a fetiţelor.
Şi tot locuitorii străzii Dealului spun că dacă pe strada lor era o sursă de apă, poate ar fi reuşit să le salveze pe cele două fetiţe nevinovate. " Spun că, dacă ar fi fost apă aici pe strada noastră, cele două minore ar fi fost astăzi în viaţă. Am fi dat găleţi de apă din mână în mână pentru că suntem vreo două sute de suflete. Aşa, am fost simpli spectatori neputiincioşi. Dar problema apei este mai veche la noi pe stradă şi autorităţile ştiu acest lucru. A fost necesar oare să se întâmple această tragedie pentru ca cineva să ne bage şi pe noi în seamă ", s-a întrebat şi ne-a întrebat Balog Petru, şeful comunităţii de pe strada Dealului.
Astăzi, la cimitirul aflat în imediata vecinătate a casei în care au locuit, cele două fetiţe vor fi înmormântate. Autorităţile au decis să nu le despartă din ultima îmbrăţişare în care
moartea le-a surprins. Astfel că la înmormântare în groapa comună va fi coborât un singur sicriu.
Dumnezeu să le vegheze somnul.

Vecinii feţitelor spun că unchiul lor, speriat de tragedia provocată
din neatenţia lui şi de reacţiile rudelor şi ale vecinilor, a dispărut de la domiciliu. Surse din Poliţie declară ca nu s-au formulat nici un soi de acuzaţii la adresa acestuia.

Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE