Milioane de euro investite în mediu, la ordin Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Milioane de euro investite în mediu, la ordin

7119_cap_.gifÎn anul 2006, în judeţul Mureş, valoarea investiţiilor realizate ca urmare a obligaţiilor impuse prin autorizaţiile de mediu, a crescut faţă de anul anterior cu 9,4 milioane euro (valoarea acestor investiţii în anul 2005 a fost de 11,8 milioane euro), a anunţat Agenţia Pentru Protecţia Mediului Mureş, care a dat publicităţii rezultatele programelor de conformare în anul 2006.

Cine este monitorizat?
Pentru activităţile care nu se desfăşoară cu respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei mediului, dar care prin aceasta nu aduc prejudicii semnificative sănătăţii umane şi mediului, APM a emis autorizaţii de mediu cu program de conformare. Acesta reprezintă un plan de acţiuni pe termen scurt pentru conformarea deplină a activităţii respective la prevederile legislaţiei de mediu în vigoare. Îndeplinirea măsurilor este obligatorie. Stadiul realizării acestor măsuri la termenele stabilite este monitorizat de Comisariatul Judeţean Mureş al Gărzii Naţionale de Mediu. Ca urmare a obligaţiilor impuse prin Autorizaţiile de mediu, agenţii economici şi administraţia publică din judeţul Mureş au investit 21,2 milioane euro, în anul 2006.

Remarcaţii APM
SC Energomur SA a investit anul trecut 5 milioane euro în îmbună-tăţirea sistemului de preparare a apei calde la nouă centrale termice de cartier, îmbunătăţirea sistemului de alimentarea cu energie termică şi preparare apă caldă în cartierul Tudor, contorizarea energiei termice şi a apei calde la consumatori. SC Siceram SA Sighişoara a investit 4,9 milioane euro în achiziţionarea unui cuptor performant energetic pentru ardere cărămizi, modernizare uscătorie cărămizi pentru reducerea cantităţii de poluanţi emişi în atmosferă, a cantităţii de deşeuri tehnologice şi recuperare energie sub formă de aer cald. RA Aquaserv Târgu Mureş a investit 3,7 milioane euro în reabilitarea Uzinei de apă potabilă, a sistemului de alimentare cu apă potabilă, reabilitarea sistemului de colectare a apelor uzate, reabilitarea staţiei de epurare ape uzate, iar SC Azomureş SA Târgu Mureş a investit 1,7 milioane euro în principal în staţia de tratare a apelor uzate, pentru o instalaţie nouă de evaporare apă de iaz, şi în sistemul de reducere a emisiilor de noxe de la fabricile de acid azotic. De asemenea SC Mureşeni SA Târgu Mureş, a investit 1,13 milioane euro, Consiliul Judeţean Mureş a investit 1,09 milioane euro, iar SC CARS SA Târnăveni 560 mii euro în realizarea proiectelor pentru protecţia mediului.

"Pentru nerespectarea prevederilor programelor pentru conformare, APM suspendă autorizaţia de mediu. Suspendarea se menţine până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni. În cazul în care nu s-au îndeplinit condiţiile stabilite prin actul de suspendare, APM dispune, după expirarea termenului de suspendare, anularea autorizaţiei de mediu. În anul 2006 Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş nu a suspendat şi nu a anulat autorizaţii de mediu", informează ing. Gabriela Boca, şef serviciu monitoring sinteză şi coordonare, în cadrul APM Mureş

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE