Pui cu Portocale
14 ianuarie 2007Ingrediente:
8 4 pulpe de pui
8 sucul de la 2 portocale, diluat cu apă
8 două portocale întregi
8 o lingură stafide
8 un morcov mare fiert
8 5-6 linguri de vin
8 2 linguri zahăr
8 sare
Preparare:
Se pune morcovul la fiert.
Sucul de portocale diluat cu apă, stafidele se pun peste pulpe şi se înăbuşă.
Se păsează morcovul şi se pune peste pulpe.
Se pregătesc cele două portocale: se curăţă de coajă- şi de cea albă, neapărat, ca să nu fie amar sosul, apoi se taie felii.
Într-un vas se pun untul şi zahărul care se topesc la foc mic. Se pun şi feliile de portocale şi vinul. Se lasă să dea câteva minute în clocot.
Se scot pulpele din primul sos şi se aranjează într-un vas rezistent la foc.
Cele două sosuri- cel în care
s-au înăbuşit pulpele şi cel cu portocale se amestecă şi se toarnă peste pulpe.
Se pune vasul la cuptor până se rumenesc pulpele. Se servesc fierbinţi.
Poftă bună!
Lasă un comentariu