Am spart gheaţa! Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Am spart gheaţa!

7141_cap.gifBC Mureş a reuşit să depăşească o tradiţie deloc de invidiat: după un tur în care nu a reuşit să câştige nicio partidă în deplasare, în debutul returului a învins la Braşov cu scorul de 96 – 66 şi a început cum nu se poate mai bine campania de primăvară a primei divizii de baschet din România. Mureşenii au trimis pe teren un cinci de bază inedit, dat fiind faptul ca jucătorul Jay Anderson de abia a sosit la echipă: Selvey-Anderson-Trif-McCullough-Cooley. Braşovul a început cu Morariu-Colter-Marinkovic-Andrus-Sormoz.

Primul sfert a debutat cu destule greşeli pe ambele atacuri, astfel că, după trei minute şi jumătate, scorul era 2-6 pentru vizitatori. De remarcat inspiraţia gazdelor sub propriul panou unde au pus cinci capace mureşenilor în numai câteva minute de joc. Bryan McCullough a reuşit să marcheze opt puncte forţând antrenorul gazdelor să solicite time-out la scorul de 6-14, cu 3:34 rămase din sfertul inaugural. Fără folos, deoarece echipa mureşeană a finalizat cu o precizie de metronom din toate poziţiile, îngheţând tabela la 15-27. Lucrurile s-au complicat în sfertul secund când abundenţa mingilor pierdute, ratările repetate şi revenirea în joc a gazdelor au micşorat constant diferenţa pe tabelă, antrenorul Mihai Corui cerând un timp de odihnă cu patru minute şi jumătate rămase la scorul de 28-36. Coşul de trei puncte a lui Sormoz echipa braşoveană la o diferenţă de numai trei puncte. Anderson răspunde tot cu o triplă, dar pe contraatac Colter ridică sala în picioare cu un slam de forţă. De remarcat şi efortul lui Andrus care a ajuns la 15 puncte în 20 de minute. Buzzer-ul încheie prima repriza la scorul de 39-44 (24-17 pe sfert).

Bătaie la scor
Speranţele spectatorilor braşoveni într-o victorie a favoriţilor au început să se clatine în debutul sfertului al treilea, odată cu o nouă triplă al lui Anderson şi o finalizare pe fast-break marca Cooley. La mijlocul sfertului diferenţa ajunge la 13 puncte scor 47-59. Szaszgaspar lansează o bombă de la mare distanţă, Jakab se impune sub panou, şi încetul cu încetul conturile sunt încheiate. Nici schimbările lui Anderson şi Trif pentru patru greşeli personale nu mai pot schimba datele problemei. Al treilea sfert se încheie cu 57-69 (18-25 pe sfert).
Ultimul sfert nu a avut istoric. După ce antrenorul lui CSU şi-a dat seama că meciul e pierdut, a început să mizeze pe jucătorii mai tineri, cu certe perspective, care au fost aruncaţi în focul luptei destul de devreme. Astfel, echipa mureşeană n-a avut probleme deosebite, singurul semn de întrebare fiind legat numai de proporţiile scorului. Jakab a contribuit la spectacol cu un capac, iar Mihai Corui cu ştergerea mingii prea ude, ambii fiind aplaudaţi la scenă deschisă. McCullough a dus diferenţa la 20 de puncte cu trei minute înainte de final, ca mai târziu să contribuie la spectacol printr-o recuperare şi finalizare pe contraatac, urmat de un nou capac fantastic al lui Selvey. Cu 1:39 înainte de final sunt înlocuiţi Cooley şi Selvey de către Cormos şi Pătru, McCullough rămânând singurul titular pe teren. Diferenţa a fost extinsă la 30 de puncte de cele două aruncări libere ale lui Cormos, care a stabilit şi scorul final, 66-96. De remarcat diferenţa din sfertul 4 în favoarea mureşenilor: 27-9.

Troy Selvey
Este într-o clară revenire de formă. După două ratări a marcat trei coşuri consecutive în primul sfert, arătând braşovenilor că nu e de glumit cu el sub panou. A marcat, a pasat, a recuperat, a dat pase decisive, a fost într-adevăr folositor echipei. 16 puncte în total.

Bryan McCullough
A dat tonul în primul sfert cu opt puncte consecutive. A avut un sfert doi mai discret, cu multe ratări, dar a revenit en-fanfare după pauza când a totalizat 18 puncte. A rezistat 40 de minute pe teren şi a încheiat cu 26 de puncte, reuşind şi multe intercepţii.

Cooley
Omul-spectacol nu s-a dezminţit nici acum, zăpăcind apărătorii braşoveni cu câteva pătrunderi de excepţie. Pe lângă fast-breakurile şi intercepţiile obişnuite a surprins şi prin precizia de 100 la sută din spatele semicercului, cu trei reuşite. 26 de puncte şi încă o seară de neuitat.

Jay Andreson
Debut cel puţin promiţător pentru blondul din Minnesotta. Jucând eficient şi în căciulă şi pe semicerc, Anderson s-a luptat exemplar: două coşuri de trei, apărare agresivă, pase inteligente. 15 puncte.

George Trif
S-a concentrat în special pe apărare şi acest lucru s-a şi văzut. Şi-a incomodat vizibil adversarii, a recuperat, a interceptat, a pasat decisiv. A luptat până la eliminare. 2 puncte.

Szaszgaspar
Introdus în sfertul doi, a jucat destule minute şi s-a remarcat în special în apărare. A pasat bine şi a reuşit un coş de trei puncte. 3 puncte.

Vlad Pora
A jucat puţin, contribuint totuşi cu o prezenţă solidă la victoria echipei. Din păcate nu a înscris nici un punct.

Cristi Jakab
Luptător şi ambiţios, a făcut faţă cu brio braşovenilor în căciulă. A pus capace şi a recuperat eficient. În atac a şi ratat câteva layup-uri, dar a şi reuşit 4 puncte.

Daniel Pătru
A jucat în ultimele minute şi a încântat printr-o pătrundere frumoasă finalizată cu coş. 2 puncte şi câştig de experienţă.

Bogdan Cormos
Tânărul conducător de joc a transformat fără emoţii două aruncări libere pe final, stabilind rezultatul final, 66-96, pentru mureşeni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE