Grevă la Centrul de Plasament Luduş Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Grevă la Centrul de Plasament Luduş

7302_soc_Greva.gifPrima formă de protest a început luni dimineaţă, la ora 9, când fiecare dintre angajaţi şi-au manifestat nemultumirea faţă de faptul că salariile au crescut doar la celelalte instituţii de ocrotire. O alta problemă semnalată de către angajaţii de la Centrul de Plasament Luduş este neacordarea primelor conform ordonanţei din decembrie.
În plus, desfiinţarea Centrului de Plasament din Luduş va lăsa 60 de oameni fără loc de muncă. Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş le-a promis oamenilor, de luni bune, că problema locurilor lor de muncă viitoare este ca şi rezolvată. Deocamdată însă, sunt doar promisiuni. ,,Locuinţa mea este în Luduş. Ofertele de muncă venite din partea Direcţiei sunt de-a dreptul aberante. Să fac naveta până la Tîrnăveni sau Sighişoara este foarte greu. De ce nu construiesc căsuţe de tip familial în zona Luduşului, lucru care s-a promis?", s-a întrebat un angajat al centrului de plasament care doreşte să rămână anonim.

"Vrem mărire de salarii"
"Lucrez de 15 ani în Centrul de Plasament şi primesc doar 3,9 milioane de lei pe lună. Dar este posibil aşa ceva? La angajaţii din celelalte centre, salariile sunt mărite, iar la noi tot aşa sunt, mici!, ne-a spus Rozalia C. angajată. Levente Fekete Kovacs, liderul sindical al angajaţilor din centru, a trimis luni, la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi la Ministerul Muncii, Solidarităţii şi Familiei, o adresă cu privire la situaţia angajaţilor din centru: "De ce s-a făcut rectificarea de buget în luna noiembrie? De ce nu s-au acordat primele din luna decembrie, ca şi la celelalte unităţi bugetare?", au fost doar câteva dintre întrebările adresate de către liderul sindical. Legat de protestul angajaţilor de la Luduş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Magda Colceriu, "nu cunoaştem astfel de acţiuni, nici măcar nemulţumirile acestora". Cu toate că angajaţii protestează, şeful de centru, Lucreţia Lung, "greva de avertisment nu influenţează negativ activitatea".
În momentul de faţă, angajaţii de la Centrul de Plasament aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor de la Bucureşti, iar în acest răstimp greva continuă. ( K.L.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE