La Topliţa, lacrimi şi durere Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

La Topliţa, lacrimi şi durere

La cei 39 de ani, Adrian Gânceanu a plecat în Irak ca să câştige un trai mai bun şi să poată să-i trimită şi mamei lui ceva bănuţi. Acum este arestat şi reţinut într-o bază americană, acuzat de spionaj.
Mama lui Adriam Gânceanu este o femeie simplă. A locuit o vreme, împreună cu Adrian şi sora acestuia, în Târgu Mureş, dar la bătrâneţe a cumpărat o casă şi s-a mutat "în nenorocirea asta", pe o stradă din Topliţa, lângă cascade.
Fata i s-a măritat şi s-a întors în Târgu Mureş. Bărbatul i-a murit, iar ea a rămas singură cu fiul ei, care era pantofar în oraş. Pentru că tanti Victoria câştigă doar 2 milioane de lei pensie, iar fiul ei lua şi el destul de puţin, atunci când acestuia i s-a oferit prilejul de a munci în străinătate, a acceptat. Aşa a plecat Adrian, în data de 29 mai 2006 în Irak. Avea contract pe un an aşa că a zis că ia cu el toate pozele din casă. "L-am întrebat de ce ia poze cu mine, cu soţul, cu toată familia şi acasă nu lasă deloc. A zis că un an de zile e mult, că-i va fi dor de noi, aşa că le ia pe toate. Şi n-a lăsat nici una cu el. Am eu la Mureş una, de la nunta lui cu fosta nevastă, de care a divorţat. Aia îi singura", povesteşte sora lui, care nu a vorbit cu el niciodată de când acesta a plecat în Irak. A lăsat acasă o mamă tristă şi o fetiţă de trei ani pe care nu a mai văzut-o de prea multă vreme. Asta pentru că mama ei, Reco, a luat-o şi a dus-o cu ea la Oradea, fără a o mai aduce să-şi vadă tatăl sau bunica. Victoria a aflat de situaţia în care se află fiul ei, de la Crucea Roşie, cândva prin luna noiembrie, după care, la două zile, a sunat şi Adrian. "Mi-a spus să stau luniştită şi să nu plâng, că el e reţinut dar nu e vinovat şi că se întoarce acasă când va fi eliberat", a spus printre lacrimi femeia. Fiul ei i-a trimis două sute de dolari, să se descurce, printr-un coleg, care s-a întors din Irak în noiembrie, dar încă nu a ajuns la Topliţa cu banii. Mama îl aşteaptă însă pe el…

Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE