Florin Stefan de la Semnal M se destainuie Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1063 Vizualizări

Florin Stefan de la Semnal M se destainuie

11000_stefan.gifSâmbata 19 ianuarie, "Social Club" din Reghin a fost luat cu asalt de reghinenii dornici sa-l auda cântând pe Florin Stefan de la Semnal M. Acompaniat de o trupa de instrumentisti din Baia-Mare, acesta a oferit celor prezenti un show de neuitat. Intrarea în clubul germanului Ralf Siegel a costat 7 lei, majoritatea meselor fiind închiriate din timp de amatorii de muzica din localitate, care au fredonat împreuna cu Florin mai multe piese din repertoriul trupei Semnal M. Florin a interpretat si câteva coveruri celebre a la Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple, demonstrând ca este un profesionist care îsi merita locul în industria muzicala româneasca. Concertul s-a încheiat dupa miezul noptii cu o sedinta de autografe si cu un interviu în exclusivitate acordat cotidianului "Zi de zi".
Reporter: Când ati debutat?
Florin Stefan: Îmi vine sa râd când îmi amintesc, pentru ca eram elev la scoala si cineva mi-a facut un text total aiurea si nepotrivit pentru mine. Cântam ca îmi place matematica, fizica si profesoarele râdeau în hohote pentru ca de fapt, în realitate eu eram afon la materiile astea… Partea buna e ca dupa acel spectacol au început sa îmi dea note mai bune, probabil realizând ca în sfârsit sunt si eu talentat la ceva.
Reporter: Cu cine cântati în prezent ?
Florin Stefan: În tara cânt cu trupa Semnal M de noua ani, formatie care în 2007 a sarbatorit 30 de ani de la înfiintare. Sunt mândru ca detin chitara regretatului Iuliu Merca, fabricata în 1969, cu care am facut schimb la un spectacol, purtând-o de atunci la fiecare concert. Iar de când am pierdut un pariu, cânt si la Festivaluri de folk, reusind chiar sa câstig câteva. În rest, am si alte proiecte personale, de exemplu lucrez în Elvetia la un proiect care are sanse sa fie promovat pe plan mondial. Iar daca ma întrebati cu cine am cântat în seara asta la Reghin, va spun ca e vorba de o trupa de instrumentisti din Baia-Mare, alcatuita din Delu Damsa la clape, Zsoly Szabo – bass si chitara, Bo-bel la tobe si Atti, care are doar 15 ani, la percutie.
Reporter: Câte ore dormi pe noapte?
Florin Stefan: Sunt nascut în zodia gemenilor si sarpe de foc în zodiacul chinezesc, ceea ce spune totul…
Reporter: Cum va împacati cu admiratoarele?
Florin Stefan: Pentru mine toate femeile sunt frumoase, important este sa stii sa le descoperi frumusetea, eu îmi respect toate admiratoarele si ma împac foarte bine cu ele, adica stiu unde sa ma opresc, îmi cunosc limitele bunului simt si nu confund admiratia sau respectul cu dragostea sau obsesia. Din momentul în care am ales acest drum, am fost constient ca trebuie sa îmi asum avantajele si dezavantajele succesului.
Reporter: Când ati luat prima data contact cu Reghinul?
Florin Stefan: Prima oara am ajuns la Reghin în anul 2007, la Festivalul de Folk " Prima Iubire", unde am obtinut Premiul Special al Juriului. Din pacate, am fost nevoit sa plec chiar în ziua premierii, pentru ca trebuia sa cânt cu Semnal M, cu care aveam semnat un contract, care trebuia onorat. S-au suparat pe mine atât componentii juriului, cât si colegii de la Semnal M pentru ca nu i-am anuntat, dar pâna la urma am primit premiul prin posta, iar colegii m-au înteles.
Reporter: Care a fost cea mai haioasa întâmplare din concertele sustinute în tara?
Florin Stefan (râzând): Au fost multe, dar daca vreti una haioasa rau, îmi amintesc ca eram la Brasov acum câtiva ani si am trecut pe rosu la toate semafoarele din oras. La un moment dat soferul nostru i-a facut semn vatmanului care conducea un tramvai sa se dea la o parte, pentru ca ni s-a blocat cutia de viteze. Eram disperati, dar a fost super misto, pentru ca pâna la urma nu am murit.
Reporter: Pe cine iubeste Florin Stefan?
Florin Stefan: Am o draguta si doi câini, dogi argentinieni, pe care i-am cumparat de la Cluj si pe care îi cunoaste tot orasul. Daca cumva merg la bar fara ei, barmanii nu ma servesc… Trebuie sa îi filmez neaparat si sa îi postez pe internet, sunt extraordinari, nu pot sa îmi dau seama cum percep animalele imaginile video, dar câinii mei stau pe pat si se uita toata ziua la stiri, sunt înnebuniti dupa ele.
Reporter: Care e cea mai mare satisfactie a dumneavoastra?
Florin Stefan: Sunt fericit ca sunt fericit, iubesc si sunt iubit sau cel putin asa mi s-a spus si sunt mândru ca sunt român chiar daca asta e o satisfactie pe care multi nu o înteleg.
Reporter: Cine va impresioneza cel mai mult din muzica românesca ?
Florin Stefan: "Zdob si Zdup"! Chiar daca sunt de peste Prut, baietii astia sunt fenomenali, oriunde cânta în lume, o fac în româneste si au un succes extraordinar pe care multi cântareti de la noi nu-l pot accepta si se întreaba cum dracu' reusesc astia? Reporter: Aveti scos vreun album pâna în prezent?
Florin Stefan: Legat de proiectele Semnal M nu prea pot sa vorbesc acum, pentru ca nu am voie, dar solo am participat cu doua piese pe o compilatie intitulata "Semnal de Toamna", pe versuri de Lucian Blaga si Mihai Eminescu. De asemenea, pentru primul disc scos în memoria lui Jimi Hendrix de catre producatorii muzicali din România, am înregistrat alaturi de marii chitaristi ai României, eu interpretând celebra Foxy Lady. Pentru ca nu putem sa uitam ca Hendrix a revolutionat muzica în perioada anilor 60, când lua amploare rock and roll-ul electric, el a construit un clasicism al chitarii electrice, fiind un pericol pentru stabilimentul acelor vremuri. E un miracol cum Hendrix îsi îndeamna epigonii si dupa 38 de ani de la moarte sa experimenteze dupa propria lor creativitate, obligându-i sa fie liberi.
Reporter: Care a fost cel mai frumos cadou primit de la o admiratoare?
Florin Stefan: Se întâmpla acum un an si un pic, am primit un set de corzi pentru ca ea stia ca mi-am uitat corzile de rezerva acasa. Am fost surprins de câte lucruri pot afla unele fane…
A consemnat
Robert MATEI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE