La Gradinita "Dumbrava Minunata" Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

La Gradinita "Dumbrava Minunata"

11308_gradi.gifLa gradinita Dumbrava Minunata din Targu-Mures, condusa de directoarea Rozalia Goia vorbim despre step by step, ca metoda de predare a cunostintelor pentru prescolari. Filantropistul George Soros impreuna cu Open Society Institut (OSI) au lansat aceasta metoda de predare in 1994 in tari din centrul si estul Europei, pe considerentul ca niciodata nu e prea devreme sa cunosti principiile democratiei. Programul a fost dezvoltat de experti in educatie din Statele Unite, bazat pe teoriile si principiile pedagogice ale lui Rousseau, Kaminsky si altii. Ideile principale ale programului sunt deschiderea fata de studiul activ de lunga durata, pe studiul individual prin munca in grup. Un studiu armonizat cu nevoile copilului, o educatie la zi despre natura, stiintele sociale, matematica si exprimare in limba materna, care combina teoria cu practica. " Participarea parintilor la procesul educational este foarte important, si de aceea tinem ore deschise cu parintii, pentru ca astfel putem vedea care parinte si cat se ocupa de copil acasa, care este relatia intre ei si acolo unde este nevoie putem interveni cu sfaturi", a precizat Rozalia Goia.
Folosind mobilierul din dotare, copiii impartiti pe grupe de lucru invata despre mijloacele de transport pe uscat. Astfel grupul din care fac parte si Patrick Bota sau Tudor Ionescu au invatat despre camioane conducand mai intai un volan imaginar stand pe scaunel, iar apoi examinand un camion de jucarie, repetau cele invatate.
Un alt grup de lucru invata engleza sub conducerea lui Teacher Andrea. " E al treielea an de cand este la noi, o tanara foarte serioasa, devotata, o fata extraordinara, si care anul acesta isi da licenta, la Universitatea Petru Maior. Sper sa nu ne paraseasca ", a adaugat Rozalia Goia.
Copiii, cate doi-trei intr-un grup de lucru, repeta in limba engleza ce au invatat despre mijloacele de transport pe uscat. Andrea le vorbeste calm, cu rabdare, micutii repeta dupa ea, se joaca si invata in acelasi timp. Apoi schimba grupul si trec la o alta etapa de lucru, canta si invata pe neobservatelea lucruri folositoare.
Grupa Istetii
Grupa Istetilor este condusa de educatoarele Anca Rus si Valeria Beres in schimbul de dimineata, iar dupa-masa de educatoarea Ana Guta. Teacher Ramona Zeces ii invata pe cei mici sa fie si mai isteti, sa stie sa denumeasca si in limba engleza papusile lor preferate.

Erika MARGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE