Reghineanul Trisca Florin, unul dintre urmasii lui Steaven Segal Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

Reghineanul Trisca Florin, unul dintre urmasii lui Steaven Segal

11317_karate.gifTrisca Florin, un instructor reghinean în vârsta de 31 de ani, este acreditat sa reprezinte interesele Fundatia Româna de Aikido în judetul Mures. Aceasta s-a înfiintat filiala din Reghin în martie 2007, care are momentan 25 de elevi în 3 grupe, structurate astfel: copii de 4-9 ani, copii de 10-15 ani si o alta grupa de adolescenti de la 18 la 45 de ani.
În Aikido nu exista limita de vârsta, sau o limita de greutate.
"Cel mai firav elev are 50 de kg si cel mai greu 120 de kg, dar toti practica acest sport fara nici o problema, "a declarat Dojo-ul Trisca. În 25 -27 ianuarie 2008, la stagiul national de pregatire de la Baia Mare, a participat si filiala Reghin la examenele de grad cu sase sportivi, din care patru au dat examen pentru primul grad care l-au luat cu brio. La sfârsitul lunii februarie se va efectua un mini stagiu regional la Reghin unde vor participa instructori de la sediul F.R.A.A, acesta fiind primul stagiu de acest gen de arte martiale desfasurat în municipiu.
"Sunt convins ca va fi un succes acest ministagiu din care reghinenii în primul rând vor avea cel mai mult de câstigat.Toti cei care vor participa la stagiu vor întelege ca Aikido nu se poate învata din carti si va spun asta din experienta proprie, acest stil se poate învata doar prin transmisiune directa, pentru ca trebuie sa traiesti emotiile din spatele artei. Fondatorul Aikido-ului spunea la un moment dat ca omul nu are nevoie de case, bani sau un anumit statut pentru a practica Arta Pacii. Spunea ca paradisul se afla acolo unde te afli si acela e locul unde te poti antrena", a explicat antrenorul. Importanta evenimentului se datoreaza în primul rând faptului ca la nivel international si national anual se realizeaza doar trei stagii internationale si cinci nationale, de aceea un ministagiu la Reghin va fi un pas înainte la dezvoltarea acestei arte a pacii care îsi are originea în curgerea lucrurilor.
"Inima sa este ca miscarea vântului si a valuriulor. Calea este ca si venele prin care circula sângele în corpul nostru, urmand curgerea naturala a fortei vietii. Daca te abati cât de putin de la aceasta esenta divina, esti în afara caii", a încheiat Florin Trisca citându-l pe fondatorul Aikido-ului Morihei Ueshiba.
A consemnat Robert MATEI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE