Surpriza neplacuta Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Surpriza neplacuta

11318_volei.gifÎn cadrul sferturilor de finala ale cupei României la volei feminin, echipa CSU Neumarkt Gaz Târgu-Mures a primit vizita formatiei Volei 2004 Constanta. În campionat muresencele au învins cu 3:0 acum zece zile, asa ca nimeni nu credea ca acum va fi altfel. Mai ales ca formatia mureseana s-a aflat în pragul celei mai bune performante din istoria clubului, calificarea în Final Four. Clubul s-a pregatit special pentru aceasta întâlnire, s-a organizat si o galerie cu tobe si trompete, dar degeaba. Nu a fost pentru cine s-a pregatit…
Echipa gazda, condusa de catre antrenorul Luka Valerijan a semanat doar în primul set cu ceea ce se astepta de la ea. În urmatoarele seturi, formatia constanteana a jucat din ce în ce mai bine, impunându-se în final cu scorul de 1:3 (25:15, 22:25, 19:25, 26:28).
Si ce frumos a început meciul, primul set fiind câstigat într-o maniera categorica, fara dubii! S-a atacat variat, când prin Ivanof, când prin Zanfir, Maletic sau Martinez, ultima evidentiindu-se în primul meci oficial pe care l-a sustinut în fata publicului târgumuresean, cu doua mingi plasate inteligent.
Diferenta a crescut încontinuu pâna la final, când s-a consemnat o diferenta linistitoare pentru seturile urmatoare.
Poate prea linistitoare, pentru ca din setul doi s-a stricat ceva în mecanismul muresean. Sau poate antrenorul oaspete, Aleksandr Boskovic "a citit" atacul gazdelor, pentru ca blocajul constantean a început sa functioneze cu o precizie nimicitoare pentru atacul muresencelor. Conduse de "turnul de control", internationala canadianca Chalmers, blocajul oaspete a anihilat-o mai întâi pe Maletic, apoi pe restul tragatoarelor, incluzându-l aici si pe Martinez, care începând cu setul doi a facut practic figuratie (a atacat foarte puternic, dar direct în blocaj). Atacul osapetelor, cu Cundy la timona, si având niste tragatoare foarte bune în Tiba sau Mahon, a devenit în acest timp foarte eficient. O palida speranta s-a ivit spre final, când pe serviciul lui Maletic de la 13-20 s-a ajuns la 22-23, dar Martinez atacat total aiurea, grabind sfârsitul setului.
Dupa un set trei fara istoric, fara vlaga pentru echipa gazda, setul patru s-a dovedit foarte disputat, echipa târgumureseana, cu Martinez înlocuita si-a încercat ultimele sanse, dar tot ce a realizat a fost mentinerea aproape de constantence. Dupa 13-13, niciuna dintre echipe nu a avut avantaj mai mare de un punct, dar de cele mai multe ori Volei 2004 s-a aflat la conducere. Acesta si la final, când trei mingi de set si meci au fost salvate de catre gazde, dar a patra a fost valorificata, tot prin blocaj, consfiintind a înfrângere suprinzatoare si extrem de neplacuta.
Au jucat formatiile:
CSU Neumarkt Gaz: Bardocz, Ivanof, Martinez, Zanfir, Maletic, Rogojan. Libero: Dimeny. Au mai intrat: Ungur, Bunea.
Volei 2004 Constanta: Cundy, Tiba, Necula, Alexe, Mahon, Chalmers. Libero: Marianovic. A mai jucat: Djordjevic.
Au condus: Ovidiu Iliescu (Brasov) si Dumitru Gigi (Baia Mare)
Dupa aceasta înfrângere, sansele de calificare ale formatiei din Târgu-Mures au scazut dramatic. Pentru a se califica în Final Four, CSU Neumarkt Gaz trebuie sa învinga în returul de la Constanta cu 3:0 sau cu 3:1, în acest din urma caz trebuind sa câstige si setul suplimentar de departajare.
Valentin MURESAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE