Misterele clasamentului Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Misterele clasamentului

Echipa favorita a suporterilor târgumureseni, BC Mures, se afla pe locul cinci în clasamentul diviziei nationale A la baschet masculin. Elevii lui Mihai Corui au ajuns în aceasta pozitie dupa victoria de sâmbata cu Gaz Metan Medias, fiind la egalitate de puncte cu înca trei partenere de întrecere. Aceasta situatie a stârnit comentarii si nedumeriri în rândul suporterilor, pentru ca au aparut variante diferite de clasament, si multi nu înteleg de ce se afla muresenii pe locul 5, devansând Mediasul, cu care are punctaveraj negativ, si Dinamo, de care a fost înfrânta în toamna.
Raspunsul îl gasim în regulament, care precizeaza ca în caz de egalitate de puncte se face un miniclasament cu echipele aflate în aceasta situatie, luând în considerare numai rezultatele între ele. În acest clasament, U Mobitelco Cluj are 7 puncte, urmat de BC Mures, tot cu 7 puncte, dar cu rezultat direct inferior. Urmeaza Gaz Metan Medias cu 6 puncte, si Dinamo cu 4 puncte.
Desigur, suntem datori sa observam, ca acest clasament este distorsionat de faptul ca echipele nu au acelasi numar de meciuri, Dinamo nu a jucat în sezonul de primavara cu niciuna dintre celelalte trei. Acesta se va echilibra la sfârsitul campionatului, si iar suntem nevoiti sa observam ca echipa târgumureseana se afla deja în dezavantaj cu doua dintre competitoarele sale (U Cluj si Gaz Metan). Teoretic, poate trece în avantaj fata de Dinamo, doar în cazul în care câstiga la Bucuresti cu cel putin 9 puncte diferenta.
În consecinta, putem sa ne bucuram de faptul ca echipa orasului nostru se afla pe un loc 5 onorant, dar dedesubturile clasamentului trebuie sa ne puna în garda, astfel încât la terminarea sezonului regulat sa nu fim nevoiti la calculul punctaverajului. Altfel s-ar putea sa suferim din nou, la fel ca anul trecut, când am ratat play-offul din cauza faptului ca în meciul de la Târgu-Mures cu Atlassib Sibiu nu am fost atenti la factorul punctaveraj.

Valentin MURESAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE