Didia Degerat, o mica raza de lumina in poezie Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Didia Degerat, o mica raza de lumina in poezie

11385_dracu.gifLa vremea cand majoritatea copiilor au alte preocupari, cum ar fi statul in fata calculatorului sau al televizorului ore in sir, Didia Degerat scrie poezii si incearca sa aduca "Raze de lumina" in sufletul celor ce-i citesc poemele si ii admira creatiile plastice.
Desi abia in clasa a IV-a la Gimnaziul de Stat "Avram Iancu" din Tarnaveni, Didia este un copil matur, un copil care vede inca frumusetea lumii inconjuratoare si nu ezita s-o pastreze pentru un moment in versul poemelor pe care le scrie si in culorile picturilor cu care le si ilustreaza. Acest fapt se datoreaza si invatatoarei Lucia Lupsa, care a creat o stare de emulatie creativa in clasa, sprijinindu-si elevii talentati sa-si faca debutul literar. Didia Degerat i-a urmat sfaturile doamnei invatatoare si merita pe deplin felicitarile noastre.
Reporter: Cum de, la varsta la care majoritatea fetitelor se joaca inca, tu scrii poezii si publici o carte?
Didia Degerat: Scriu poezii pentru ca vreau sa exprim frumusetea oamenilor, lucrurilor si a naturii. Eu am o gradina in fata blocului pe care am pus stapanire. O indragesc foarte mult si ea imi da inspiratia. De aceea in majoritatea poeziilor vorbesc despre flori. Cum s-au adunat multe poezii, m-am hotarat sa lansez o carte. Uneori imi vine inspiratia stand cu creionul in mana. Ninsoarea, schimbarea anotimpurilor, o suparare sau bucurie ma imping spre poezie.
Reporter: Cum se numeste cartea, cate poeme contine, la ce editura va aparea si unde si cand va avea loc lansarea?
Didia Degerat: Cartea mea se numeste "Raze de lumina", contine 50 de poeme, va aparea la editura Nico si va fi lansata miercuri, 20 februarie, la Gimnaziul de Stat "Avram Iancu" din Tarnaveni.
Reporter: Cat timp ai lucrat la realizarea cartii?
Didia Degerat: Primele 13 poezii le-am scris in clasa a III-a, cateva in vacanta de vara, iar restul in acest an scolar.
Reporter: Aceasta carte are si ilustratii facute tot de tine. Din ce te inspiri atunci cand pictezi?
Didia Degerat: Ce ma inspira in poezie ma inspira si in desene. Gandul poeziei e desenul.
Reporter: Cat de mult a contat aportul invatatoarei Lucia Lupsa la realizarea acestei carti? Cum te-a sustinut ea?
Didia Degerat: In clasa a III-a doamna invatatoare Lucia Lupsa ne-a aratat calea spre poezie, ne-a corectat greselile de ortografie si ce nu suna destul de bine, ne-a pus sa scriem din nou si uneori ne-a potrivit cate un vers. In clasa a IV-a ne-a lasat sa scriem poeziile dupa voia noastra. Ne-a incurajat, laudat si de aceea am reusit sa scriem tot mai mult.
Reporter: Ce ai vrea sa devii cand vei fi mare?
Didia Degerat: Nu vreau sa devin profesoara de romana pentru ca poeziile le scriu din placere.
A consemnat
Claudia SAS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE